Cadires recollides a la terrassa d'un bar

L'augment de casos de covid-19 a una ciutat catalana obliga a tancar diversos locals

A Cadaqués el risc de rebrot puja fins als 553,10 punts i la taxa de contagi a 1,5

En ple inici de temporada turística a Cadaqués, a l'Alt Empordà, han tancat diversos establiments. L'augment de casos al municipi els ha obligat abaixar la persiana.

Segons Pere Vehí, propietari del restaurant Boia Nit, hi ha una desena de locals més afectats que han tancat, tal com ha fet ell. No tots han estat per casos positius sinó que alguns eren casos de contactes estrets.

Aquest diumenge, segons diuen, el Boia va tancar per «responsabilitat». En declaracions a ACN, el propietari del restaurant explica: «Quan els sapiguem farem el que ens diguin des de riscos laborals». Prefereix esperar a saber els resultats de les proves d'un dels seus treballadors abans d’obrir.

Vehí apunta que les causes del repunt a la localitat han estat les aglomeracions de Sant Joan i una excursió d'estudiants a Mallorca. En aquesta última esmenta que hi havia un cas positiu i per tant el possible detonant. Tot i això, desconeix si els casos poden atribuir-se a un brot o són casos aïllats.

Salut i l’alcaldessa relativitzen les dades

L'alcaldessa de Cadaqués, Pia Serinyana, reconeix que hi ha una preocupació per la pujada de casos, però la situació del municipi és similar a la d'altres territoris.

Serinyana relaciona l'increment de les xifres amb l'aixecament de les restriccions. L'alcaldessa ha parlat amb Salut Pública i la institució explica que la situació del municipi és extrapolable a altres localitats.

Les últimes dades mostren que el poble costaner té un risc de rebrot per sobre dels 553 punts. Aquest paràmetre en els darrers 14 dies ha crescut 368,73 punts. De fet, des de les passades dades que situaven Cadaqués amb 434,58 a les actuals han augmentat més de 100 punts.

La taxa de contagi és d'1,50. S'han diagnosticat 11 casos en les darreres dues setmanes i 5 en l'última. La incidència acumulada en aquests 14 dies per cada 100.000 habitants és de 368,73.