Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb dues persones grans parlant i un cercle amb bitllets d'euro

Hi ha una forma d'augmentar la teva pensió i cobrar fins a 12.000 € més: com fer-ho

Descobreix de quina manera pot créixer la quantia de la pensió

Quan la nostra vida professional ha d'arribar al seu final en poc temps, ens preocupem molt per intentar cobrar la màxima pensió. I és que en moltes ocasions tenim entre cella i cella l'objectiu d'assegurar-nos un present i, sobretot, un futur econòmic que sigui solvent.

Han estat molts anys de treball, lluitant per cobrar una pensió en condicions, encara que de vegades la quantitat que ens paguen no és suficient per a les despeses que tenim.

Com no podia ser d'una altra manera, sempre es busca cobrar la pensió més alta possible. I, a continuació, et donarem consell amb els requisits que has de complir per cobrar més pensió, en aquest cas fins a 12.000 euros més.

Així pots augmentar la teva pensió: pots cobrar 12.000 € més

Per arribar a la pensió màxima, la Seguretat Social t'obliga a cotitzar un període de 37 anys i nou mesos. Però una mala notícia a partir de l'any que ve és que per cobrar aquesta pensió hauràs de treballar 38 anys. Ho hauràs de fer una vegada que arribis a l'edat de 66 anys i sis mesos.

Muntatge de dos avis amb papers al costat de la imatge d'una guardiola amb diners en forma de porquet
Si vols tenir una pensió més alta, estigues atent a diversos requisits | Pexels, Robert Kneschke

Aquesta mesura l'ha pres el Govern, després de posar en marxa un nou pla de pensions que patirà un augment considerable. Ho farà amb el pas del temps fins a un 70% el 2027.

Si la teva idea és intentar augmentar la pensió abans de la data prevista, hi ha dues maneres de fer-ho. La primera té a veure amb endarrerir l'edat ordinària de jubilació per sumar més cotitzacions, i així aconseguir una pensió mensual més elevada.

Les dues formes en què podries augmentar la teva pensió de jubilació

Seguir treballant després dels 65 anys pot fer créixer els teus ingressos anuals des dels 4.786,27 € als 12.060,12 €. Indiquem igualment que no hi ha, en cap cas, un límit màxim, per la qual cosa pots estar treballant el temps que creguis oportú.

A més, per cada any extra que treballis, podràs augmentar la teva pensió fins als 12.000 €. Sens dubte, una quantitat més que elevada en aquests temps que corren.

Muntatge amb mans d'una persona gran i un cercle amb diversos bitllets d'euro
Molts pensionistes tenen a l'abast cobrar una pensió més gran | Getty Images Signature, DAPA Images

Podries triar entre dues opcions que són rebre el pagament extra directament o bé distribuir-lo entre els pagaments mensuals. Per si no n'hi hagués prou, també et donen aquestes opcions a destacar. La primera és la pujada del 4% per cada any extra cotitzat que s'afegeix a la pensió calculada.

Una altra via per cobrar més pensió es troba al Reial Decret Llei 3/2021: sobre reduir la bretxa de gènere

Una altra opció és una quantitat fixa que estarà entre els 5.000 € i els 12.000 € per cada any extra de cotització. I hi ha l'opció de rebre una part d'aquesta quantitat, cada mes i una altra en un pagament únic.

A continuació t'explicarem l'altra manera amb què has d'augmentar la pensió. Aquesta rau en el Reial decret llei 3/2021 que té l'objectiu d'acabar, en part, amb la bretxa de gènere. Des de l'Executiu es busca amb afany ajudar aquelles persones perjudicades per quedar-se cuidant els fills durant el dia.

Això sí, has de tenir en compte que per fer efectiva està pujada de la pensió, has de tenir una pensió contributiva. Això vol dir que has d'haver treballat durant 15 anys com a mínim o, si no, no la pots cobrar.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

La veritat és que els jubilats pateixen molts maldecaps amb aquest tema. I ara ja saben el que han de fer i si compleixen els requisits per augmentar la seva pensió i viure amb més tranquil·litat. Sobretot, buscaran guanyar més diners si prèviament no cobraven una quantitat massa alta.