Augmenten els contagis i hospitalitzats per la febre del Nil a Espanya durant la pandèmia de Covid-19

Un total de 39 persones són casos sospitosos de patir la malaltia propiciada pel mosquit

Cribratge de la Covid-19 a la Seu d'Urgell el 20 d'agost del 2020
Augmenten els contagis del virus del Nil   | Cedida

Un total de 39 persones, una més en 24 hores, han esdevingut casos sospitosos de tenir el virus de la febre del Nil, provocada per la picada d'un mosquit, a l'àrea de Coria del Río i La Puebla del Río (Sevilla), que ja ha provocat la mort de dues persones.

La conselleria de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia ha informat aquest dissabte, 23 d'agost, que el nombre de mostres positives de la febre del Nil és de 26 i que el nombre de casos confirmats és de 6.

A més, hi ha 23 persones hospitalitzades per aquesta causa, de les quals 8 es troben en una Unitat de Vigilància intensiva (UCI). El divendres va morir una dona de 85 anys que estava ingressada a l'Hospital Universitari Virgen del Rocío i el dijous va morir un ancià de 77 anys, veí de la Puebla.

Tanca el zoo de Jerez després d'un positiu en Firus del Nil

Des d'aquest divendres les portes del Zoobotánico de Jerez de la Frontera (Cadis) romanen tancades al públic després que s'hagi confirmat que dos ocells, un trencalòs i un voltor negre, morts recentment, han donat positiu al llinatge 1 del virus del Nil (West Nile).

Segons ha explicat l'Ajuntament en una nota, les autoritats competents d'Agricultura, Salut i Medi Ambient de la Junta d'Andalusia han estat informades que l'analítica realitzada per la Direcció General de Sanitat de la Producció Agrària del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha donat positiva.

El delegat del Zoobotánico, Rubén Pérez, ha manifestat que aquesta decisió s'ha pres «com a mesura preventiva» i que les portes del parc «romandran tancades fins que quan la Junta d'Andalusia comuniqui que es pot obrir sense cap risc ni per a visitants ni per a treballadors, tal com es fa quan es preveuen condicions meteorològiques adverses».

Així, el delegat ha detallat que «s'ha elevat consulta a la Conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia perquè es pronunciï sobre si existeix risc per a la salut comunitària i ens informi quin és el protocol a seguir».


Comentaris

envia el comentari