Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mitjà on es poden veure dues professionals sanitàries sortint de la carpa que forma el dispositiu especial per detectar casos de covid-19 al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida, el 20 de juliol de 2020

Resultat de les 'no festes' d'un poble: Mig centenar de joves aïllats

La majoria tenen entre 19 i 24 anys

Pla mitjà on es poden veure dues professionals sanitàries sortint de la carpa que forma el dispositiu especial per detectar casos de covid-19 al costat del CUAP Prat de la Riba de Lleida, el 20 de juliol de 2020
La majoria de joves tenen entre 19 i 24 anys  | ACN

Gairebé mig centenar de joves es troben en quarantena a Alfaro, La Rioja, després de donar positiu tres d'ells un cop acabades les 'no festes' del municipi el passat cap de setmana. Tot i això, el fet que algunes persones no estiguin mantenint el confinament ha portat al consistori a haver de tancar alguns espais públics -poliesportius, parcs infantils o museus, entre d'altres-, segons ha confirmat a Europa Press la regidora, Raquel Pedraja.

Concretament, 47 joves de diferents edats, entre els 19 i fins als 24 anys, es troben en quarantena tot i que «també hi ha algun grup de gent de 40», segons l'edil. El problema rau que «alguns dels que haurien d'estar confinats no ho estan i inclòs hi ha qui ha marxat fins i tot de vacances, una vegada que la primera prova va donar negatiu, sense guardar el període, d'entre 10 i 14 dies, de quarantena fins a la segona prova».

Pedraja ha apuntat que la Policia Local «es troba donant voltes per la ciutat advertint per megafonia que la gent que ha tingut contacte estret amb algun positiu ha de guardar quarantena i no pot sortir al carrer». Per concloure, la regidora ha apuntat que aquesta tarda ha tingut lloc una reunió on «no descartarem prendre mesures més dràstiques».

 

L'OMS adverteix a partir de quina edat els nens han de portar mascareta

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que els nens de 12 anys o més han de seguir les mateixes recomanacions per a l'ús de mascaretes en adults i/o les directrius nacionals sobre mascares per adults. Segons un document orientatiu publicat aquest divendres, l'OMS indica que «inclòs quan s'apliquen les directrius nacionals, s'han d'especificar consideracions addicionals per entorns especials com escoles, durant l'esport o per nens amb discapacitats».

D'altra banda, l'Organització Mundial de la Salut i els Fons de les Nacions Unides per la Infància (UNICEF) recorden en el mateix text que no es recomana per norma general l'ús de mascaretes entre els nens i nenes de 6 a 11 anys. Tot i això, demana que es tinguin en compte en zones amb una «transmissió intensa de virus» o entorns especials com escoles.

Un dels punts a destacar, és que les agències assenyalen que hi ha situacions on les mascaretes «poden interferir significativament amb el procés d'aprenentatge i tenir un impacte negatiu en les activitats escolars crítiques». Per aquest motiu, exposen que no s'ha d'obligar als nens més petits a utilitzar mascaretes, principalment perquè no poden posar-se-les i treure-les correctament per ells mateixos.

En aquest sentit, en el document es recomana que els nens i nenes de fins a cinc anys que duguin una mascareta posada han d'estar sota supervisió constant. «Els nens també han de ser escoltats respecte a les seves percepcions i qualsevol preocupació sobre l'ús d'una mascareta», indica el document.

La incidència del virus entre els joves

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) també analitza la incidència del virus entre els joves. Indica que «segons la limitada evidència disponible, els nens petits poden tenir una menor probabilitat a contraure la infecció en comparació als adults». Tot i això, manifesta que «les dades disponibles suggereixen que això pot variar segons l'edat entre els nens i nenes». Finalment, els estudis de transmissió assenyalen que els adolescents poden desenvolupar un paper més actiu en la transmissió del virus que els nens.