Els grups escolars confinats per Covid-19 són 1.029, 84 més que en el darrer balanç, segons dades del Departament d'Educació. Això representa un 1,43% dels aproximadament 72.000 grups que hi ha a Catalunya. Després de quatre dies de descens i de passar de 1.471 a 945 grups, la xifra ha tornat a pujar. Actualment, hi ha 25.110 persones confinades, 2.194 més que en el darrer balanç: 23.876 alumnes (+2.065), 1.171 docents i personal d'administració i serveis (+109) i 63 de personal extern (+20).
[predef]catalunya-diari-625[/predef]
Els positius acumulats són 52.923, 462 més que en el balanç anterior. Es registren 2.216 positius als centres educatius els darrers deu dies. Hi ha dos centres tancats, un a la Noguera i un al Baix Penedès, els mateixos que en el balanç d’aquest dimarts. Representen el 0,04% del total. A més, hi ha 663 centres amb algun grup confinat, el 12,99% del total de 5.104 centres. Els dos centres tancats són l'Escola de Tartareu - ZER Montsec de Les Avellanes i Santa Linya (Noguera) i la Llar d'infants l'Oreneta de La Bisbal del Penedès (Baix Penedès).
S'aprova el nou decret d'admissió d'alumnes d'Educació
El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha qualificat el nou decret d'admissió d'alumnes com «un gran pas endavant contra la segregació» que ha dit que serà «irreversible». «No ha estat fàcil, perquè és un decret complex, té i aborda moltes qüestions, ha patit la paràlisi administrativa de l’estat d’alarma i ha tingut moltes al·legacions», ha destacat Bargalló. El decret sortirà publicat de manera immediata al DOGC i serà d'obligat compliment de manera immediata.
El conseller ha explicat que el decret «posa eines per eliminar barreres» i resol «de manera decidida molts elements que estaven en consideració». D'altra banda, ha destacat que la baixada de ràtio d'alumnes es durà a terme arreu, tant a Barcelona com a la resta del país. El síndic ha explicat que el nou decret aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya incorpora les principals recomanacions fetes en el marc dels treballs del Pacte contra la segregació escolar.
Ribó ha valorat molt positivament el contingut del nou decret d'alumnat perquè «aporta instruments suficients, si s'apliquen de manera adequada, per fer un salt qualitatiu en la reducció dels nivells de segregació escolar del sistema els anys vinents». Al llarg de la darrera dècada, els nivells de segregació escolar han tendit a disminuir, especialment des del curs 2018/2019, tot i que de manera poc significativa, segons dades del síndic.
Mentre que el curs 2011/2012, per garantir una escolarització plenament equilibrada de l’alumnat estranger a primària, hauria calgut (hipotèticament) canviar de centre el 47% de l'alumnat, el curs 2019/2020 aquesta proporció se situa en el 41%. En la darrera dècada, els nivells de segregació de l'alumnat estranger s'han reduït un 13% a primària i un 10% a secundària, especialment gràcies als bons resultats evolutius del darrer curs escolar. Amb aquest ritme de reducció, caldria destinar pràcticament dues dècades per assolir uns nivells baixos de segregació escolar a primària (per sota el 0,3).