Sanitaris australians fan una prova PCR a una família en cotxe, a la ciutat d'Austràlia

Austràlia decreta el confinament de la ciutat de Perth per un cas positiu de Covid-19

Les estrictes mesures decretades per les autoritats australianes s'allargaran fins al pròxim divendres

Bona part de l'estat d'Austràlia Occidental, inclosa la ciutat de Perth, va entrar aquest diumenge en un estricte confinament després que un treballador d'un dels hotels previstos per a la quarantena donés positiu per Covid-19, després de 14 dies sense contagis comunitaris al país i més de deu mesos en aquest estat. El primer ministre d'Austràlia Occidental, Mark McGowan, va explicar en una roda de premsa que fins a la nit del divendres, «tota l'àrea metropolitana de Perth, la regió de Peel i la regió del Sud-oest entraran en un confinament ple».

Davant aquest nou cas, els residents de la ciutat de Perth, de dos milions d'habitants, i de les altres zones confinades hauran de romandre a casa seva sense poder sortir, excepte per comprar béns essencials, anar a visites mèdiques, anar a treballar en serveis essencials i fer una hora d'exercici al dia, totes elle sempre amb mascareta sanitària.

Així mateix, el confinament vigent fins aquest divendres suposarà el tancament de col·legis, bars, gimnasos, pavellons esportius i cinemes, mentre que els restaurants només podran obrir per servir menjar per emportar.

La persona positiva va estar en contacte amb un viatger contagiat amb la variant britànica

El governant va indicar que, segons les primeres investigacions, l'empleat d'hotel infectat havia treballat en el mateix pis que un viatger contagiat amb la variant britànica del coronavirus a l'hotel Sheraton Four Points de Perth. «Continuem investigant com exactament es va produir el contagi, ha dit, tot explicant que el treballador «va desenvolupar símptomes el 28 de gener i va trucar per telèfon avisant que no podria treballar al centre de quarantena». McGowan va remarcar que els rastrejadors estan treballant per esbrinar l'abast dels possibles contagis comunitaris.

Les mesures van ser decretades poques hores després que Austràlia anunciés la reobertura de la seva bombolla de viatge sense quarantena amb Nova Zelanda, després que el país veí no registrés cap nou contagi en els últims dies. Des que va iniciar-se la pandèmia el passat mes de març, Austràlia ha registrat 28.806 casos de Covid-19, incloses 909 morts i 78 casos actius.