Pla tancat de dos agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona durant un control de trànsit al carrer Joan Miró

La policia local catalana que només parlarà en castellà a partir d'ara

Es tracta d'una acció dels agents per protestar per millorar les condicions laborals

Les negociacions entre la Guàrdia Urbana i l'Ajuntament de Vic per millorar les condicions laborals dels agents estan trencades. Les dues parts es troben en posicions molt allunyades després que el Sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos de Catalunya (SPL-CME) hagi decidit aixecar-se de la taula negociadora. El motiu, detallen, és la «proposta insultant de l'Ajuntament de Vic, que retalla els drets dels treballadors». En concret, es refereixen al desacord en el punt de «la valoració dels llocs de treball», que s'ha convertit en la gota que ha fet vessar el got de la paciència dels treballadors.

És per això que des del SPL-CME ja han anunciat la primera mesura de protesta que realitzaran els agents: parlar i redactar tots els informes només en castellà. Ho han comunicat en una piulada al seu compte oficial de Twitter, qualificant d'«insultant» la proposta realitzada pel consistori local. Segons denuncia el sindicat policial, «els treballadors estem més cremats que l'escut» sobretot per culpa dels «quatre anys perduts en la negociació de la relació de llocs de treball».

Es tracta d'una forma de protesta, si més no, curiosa i poc habitual, fet que ha aixecat polseguera a les xarxes socials amb molts comentaris al respecte. 

Els policies locals de Catalunya també es vacunaran

D'altra banda, la Generalitat de Catalunya inclourà els agents de les policies locals de Catalunya en el grup de vacunació dels cossos essencials. El Departament d'Interior ho ha comunicat aquest dilluns a la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) Catalunya, després que el sindicat ho sol·licités el mes passat en considerar que aquest sector estava «especialment exposat» per la seva tasca en primera línia.

En aquest sentit, el sindicat també ha recordat que en molts casos la feina dels agents d'aquests cossos de seguretat es concreta «en actuacions domiciliàries», així com en la «via pública», en contacte amb persones que podrien estar contagiades de coronavirus. «Desenvolupen una tasca professional d'alt risc», insisteix CSIF Catalunya en un comunicat.

La subdirectora de general de Coordinació de Policia de Catalunya, Begoña Curto, en una carta enviada al sindicat, ha manifestat que una vegada finalitzi la vacunació dels usuaris en residències, així com els sanitaris i els grans dependents que viuen en domicilis particulars, «està previst iniciar la dels membres dels col·lectius essencials, entre els quals s'inclou als membres de les policies locals».