Fotomuntatge de Tomás Gimeno amb les seves filles

L'autòpsia revela com Tomás Gimeno va matar la seva filla Olivia

L'informe mèdic forense indica que la filla gran de Tomás Gimeno va morir entre les 19.54 i les 21.00 hores del 27 d'abril del 2021, el dia de la seva desaparició

Fi a l'especulació. L'informe del metge forense definitiu de l'autòpsia realitzada a Olivia GZ, la menor de sis anys assassinada presumptament pel seu pare Tomás Gimeno, conclou que la defunció de la menor va ser per una «mort violenta».

L'autòpsia determina també que la causa fonamental de la defunció és «compatible amb una mort per asfíxia mecànica per sufocació». L'informe forense infereix que la causa immediata o última va ser «compatible amb un edema agut de pulmó».

La prova definitiva del terrible succés l'ha donat a conèixer aquest dijous, 13 de gener, el Tribunal Superior de Justícia de Canàries.

Captura del vídeo de les nenes desaparegudes Anna i Olivia
Les petites Olivia i Anna van desaparèixer el 27 d'abril | Twitter

La petita Olivia va morir el dia de la desaparició

La petita Olivia, de sis anys i el cos de la qual va ser trobada al fons del mar el 10 de juny de 2021, va morir el mateix dia que va desaparèixer. L'informe determina que la data de la mort de la nena se situa entre les 19.54 i les 21.00 hores del 27 d'abril del 2021, el mateix dia de la desaparició de les dues germanes, suposadament assassinades pel seu pare, Tomás Gimeno.

Així mateix, cal anar més enllà i explicar que les anàlisis de sang realitzades pels forenses en mostres de la petita Olivia no van detectar la presència de «substàncies d'interès tòxic».

Troballa important, ja que això, com a mínim, certifica que el pare Tomás Gimeno no va subministrar cap medicament a la nena.

Tomás Gimeno, pare de les petites Anna i Olivia, segueix desaparegut actualment.

Tomás Gimeno segueix en parador desconegut

Un cop practicada l'autòpsia al cos de la petita Olivia, el parador de Tomás Gimeno continua sent una incògnita i ningú ha aconseguit resoldre si és viu o mort.

El juny passat, amb la troballa del cos d'Olivia, finalitzaven les tasques de rastreig per part del vaixell Ángeles Alvariño. Les tasques de cerca acabaven sense haver aconseguit localitzar els cossos de la petita Anna i el seu pare al mar.

La Guàrdia Civil, malgrat els impediments, continua treballant. El 14 de setembre de 2021, el tinent coronel Juan Carlos Fuente reconeixia que tenien previst donar carpetada a la investigació perquè no van apreciar grans avenços en els treballs. La policia continua pendent d'una sèrie de resultats dels informes de criminalística per poder tancar el cas.

Lafuente va aprofundir llavors sobre on es trobarien els cossos de Tomás Gimeno i la seva filla. Tot apunta que «es troben al fons de l'aigua». Va aclarir que no hi ha proves que hagués sortit de l'embarcació en què va fugir amb les menors.

No obstant això, la investigació continua aturada pels grans impediments de cerca.