Sanitaris australians fan una prova PCR a una família en cotxe, a la ciutat d'Austràlia

Les autoritats australianes assenyalen un ciutadà espanyol com a causant d'un brot de coronavirus a Adelaida

Des de dimecres s'han endurit les restriccions a l'estat d'Austàlia del Sud

La ciutat d'Adelaida, a Austràlia, ha patit el confinament més estricte de tot el país i sembla que la culpa podria ser d'un ciutadà espanyol. Així, la Policia de l'Estat d'Austràlia del Sud està investigant les declaracions falses d'un ciutadà d'origen espanyol, la identitat del qual no ha transcendit, que va mentir a un grup de rastrejadors que intentava esbrinar l'origen del brot.

Segons recull el rotatiu australià ‘The Australian’, es tracta d'un home de 36 anys i empleat d'un hotel, epicentre d'un important brot de coronavirus que va ser detectat durant el passat cap de setmana.

Un hotel i una pizzeria, epicentres del brot

En un primer moment, les autoritats creien que l'home havia comprat una pizza en un restaurant de la mateixa ciutat, però posteriorment van descobrir que també treballava allí com a ajudant de cuina, una feina que compaginava amb la de vigilant de seguretat en un hotel. Aquesta falta d'informació va fer que el brot es descontrolés i el primer ministre d'Austràlia del Sud, Steven Marshall, decretés un dur confinament de sis dies, que ja s'ha aixecat en controlar-se el brot.

Ara, els investigadors intenten esbrinar on es va produir l'error i com l'engany del ciutadà espanyol va desencadenar els posteriors contagis. El comissari Peter Hardy ha assegurat que «és important que la investigació sigui minuciosa i justa. I mirarem quines lleis ha pogut incomplir». El resultat de la investigació determinarà el futur d'aquest ciutadà espanyol a Austràlia, on resideix amb un visat d'estudiant que expira el pròxim mes de desembre.

El brot d'Adelaida ha deixat un total de 26 casos de coronavirus encara que només un dels afectats roman a l'hospital. No obstant això, hi ha una llista de 5.400 persones relacionades que estan sent contactades i posades en quarantena. Des de l'inici de la pandèmia, l'estat d'Austràlia del Sud ha registrat un total de 553 casos de coronavirus i hi ha hagut un total de quatre morts, xifres molt inferiors a les registrades a Europa.

Balanç del coronavirus a Austràlia

Des que va iniciar-se la pandèmia de Covid-19, el balanç total a Austràlia és de 27.790 casos positius i 907 morts, Bona part d'aquests contagis (20.345) es corresponen a l'estat de Victoria, la zona més afectada en la segona onada de coronavirus. En aquest sentit, els experts australians atribueixen l'augment de casos en Victoria a errades en la quarantena en centres hospitalaris de Melbourne.

En aquest sentit, cal destacar que la ciutat de Melbourne fa 20 dies que no registra contagis, una situació que les autoritats volen consolidar amb el manteniment d'un confinament que s'allarga 110 dies.