YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern rectifica: les sales de concert podran reobrir aquest dilluns

Segons TV3, el Departament de Cultura afirma que esmenarà l'errada al DOCG entre avui i demà

Imatge d'arxiu d'un concert
Les sales de concert, finalment, podran reobrir aquest dilluns. | Pixabay

Nova rectificació del Govern en el pla de desescalada que s'iniciarà aquest pròxim dilluns. Després que aquest migdia el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya hagi publicat un decret en què les sales de concerts es mantenien tancades en el primer tram del procés de represa de l'activitat, aquesta tarda l'Executiu català ha rectificat la decisió i a partir d'aquest dilluns permetrà l'obertura d'aquests establiments. Segons ha confirmat el Departament de Cultura a TV3, es tracta d'un error en el DOGC que s'esmenarà abans de dilluns perquè les sales de concert puguin reobrir com la resta d'espais vinculats al sector cultural.

Aquesta errada en el DOGC ha fet que des del sector hagi posat el crit al cel, amb la gerent de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), Carmen Zapata, assegurant que «ens hem quedat en xoc perquè ni enteníem ni entenem com això s'ha pogut produir». Zapata ha exigit al Govern una rectificació immediata, que ha arribat poc després de les seves declaracions.

Des del festival Temporada Alta reclamen «normes clares»

En l'àmbit cultura, també ha creat malestar la no flexibilització de confinament municipal de cap de setmana per assistir a actes culturals. Un dels damnificats és el festival Temporada Alta, que ha lamentat el «trasbals» que suposa el canvi que el Govern ha fet en relació amb els espectacles culturals de cap de setmana i reclama «normes clares». El seu director, Salvador Sunyer, ha dit que no entén la decisió i menys quan se'ls havia fet saber que sí que es podria anar als teatres els caps de setmana encara no es fos del mateix municipi.

En aquest sentit, Sunyer ha lamentat que «ahir nosaltres vàrem enviar milers de correus electrònics avisant que sí que podien assistir a l'obra encara que no siguin d'aquella localitat i avui els hem de dir que no». El director ha agraït «l'esforç» que s'està fent per poder tornar a obrir les sales de teatre, malgrat que a molts llocs estan tancades, però demana «concreció» al Govern.

En aquest sentit, Sunyer creu que els canvis constants en les mesures «atabalen» tant els professionals com els ciutadans. El director, això sí, ha deixat clar que no suspendran cap obra i que en tot cas estudiaran fer-ne alguna més en 'streaming', tot i que encara s'ha d'acabar d'estudiar. «Evidentment retornarem els diners a aquells que no puguin venir, però hem de veure com evoluciona, perquè potser d'aquí a quinze dies torna a canviar de nou», ha assenyalat.


Comentaris

envia el comentari