Imatge d'arxiu de diversos fuets en una xarcuteria, un sobre l'altre

Les autoritats franceses retiren diverses partides de fuet català per diversos casos de salmonel·losis

S'han detectat 18 persones contaminades, 12 de les quals nens

Les autoritats sanitàries franceses han retirat diversos lots de fuet espanyol dels mercats després de detectar 18 casos de salmonel·losis dels quals 12 afecten nens, segons ha anunciat el Ministeri d'Agricultura i Alimentació de França aquest dijous, encara que no ha precisat la gravetat dels casos.

Totes les persones infectades van declarar haver consumit fuet de l'empresa 'Embotits Solà' i, segons ha pogut confirmar la Direcció General d'Alimentació, diverses partides d'aquest salsitxó estaven contaminades, ha detallat el Ministeri en un comunicat. Els casos van ser detectats entre el 8 de juliol i el 3 d'agost.

El producte va començar a ser retirat preventivament el passat 21 d'agost 

Segons el Ministeri d'Agricultura i Alimentació francès, les primeres investigacions van suposar la retirada preventiva del producte d'un supermercat de la Gironde, a la regió de Nova Aquitània, el passat 21 d'agost.  A partir d'aquest dijous s'ha procedit a la retirada de l'embotit d'altres punts de venda del país. Així mateix, les autoritats sanitàries franceses recomanen a les persones que tinguin aquests fuets a casa que no els consumeixin i que avisin al punt de venda on els van adquirir.

Els símptomes de la salmonel·losi solen ser diarrea, vòmits, febre i mal de cap, entre altres. Els efectes de la infecció poden ser més greus en nens petits i dones embarassades. Les autoritats sanitàries franceses han informat que si passen set dies des del consum d'aquest producte i no s'han presentat símptomes, no és necessari anar al metge.