Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mà introduint una clau al pany d'una porta

L'estratègia poc legal d'una família catalana per expulsar una okupa del seu pis

Els germans van haver d'entrar de la mateixa manera que ho va fer l'okupa

Mà introduint una clau al pany d'una porta
Els germans romanen al pis per evitar qualsevol altra entrada | OK diario

Quatre germans van decidir recuperar el seu pis, de la seva propietat, que tenen al Prat de Llobregat, perquè una dona el va ocupar il·legalment. L'okupa, de fet, va rebre de la seva pròpia medicina, ja que els propietaris de l'habitatge van haver d'ocupar el seu pis per tal de fer-la fora. En entrar, van trobar-hi un home que va oposar resistència i que van reduir abans de canviar el pany. Tal com relaten a 'Rac1', actualment fan guàrdia a l'interior del pis per tal d'evitar que torni a ser ocupat. Afegeixen, a més, que desconeixen si la dona els ha denunciat.

Els van aconsellar evitar la via judicial

Els propietaris volien vendre l'immoble després d'haver-lo tingut en lloguer durant un temps, però quan van marxar els llogaters una dona i les seves filles el van ocupar il·legalment. Els germans van haver d'anar als Mossos per denunciar-ho, però alguns contactes seus els van recomanar no fer-ho, ja que la via judicial podria complicar el procés i trigar dos o tres anys.

«No ens quedava cap altra opció que entrar dins del pis i ocupar-lo o reconquerir-lo», explica un dels propietaris al 'RAC1'. En un primer moment van intentar negociar amb l'ocupant, qui els va explicar que algunes de les seves filles tenien problemes de dependència. Ells, evidentment, van oferir-los ajuda i els van adreçar als serveis socials. De fet, tal com expliquen al mitjà, es van plantejar pagar-los perquè marxessin. Tanmateix, van haver d'entrar al pis, finalment, aprofitant que la dona i les filles havien anat als serveis socials.

Així, van colar-se a l’habitatge pel balcó i dins hi van trobar un home que volia impedir-los el pas. Entre tots el van haver de reduir. No obstant això, asseguren que no li van fer mal, però reconeixen que van utilitzar la violència necessària en aquests casos. Posteriorment, van canviar el pany de la porta i van relatar els fets a la policia que justament s'havia personat a l'habitatge. Després d’uns minuts de tensió, els agents i l’home van marxar i els germans van quedar-se al pis.

Ara, però, tenen por a una denúncia: «Ens poden denunciar, però jo tinc el meu dret de tornar a casa meva. Si les lleis estan mal fetes o mal interpretades, ho sento molt». De totes maneres, asseguren que no pensen moure's de la seva propietat.