Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Fotomuntatge amb una imatge de cotxes en fila a una carretera i una rodona vermella amb un radar i bitllets d'euro

La carretera amb el radar que més multa a tot Espanya no és a Catalunya: està aquí

Les multes són gairebé 80.000 anuals en aquest punt de la xarxa viària, on no es pot anar a més de 80 km/h

A Espanya, la DGT té instal·lats nombrosos radars per controlar la velocitat a les carreteres. Tot i això, n'hi ha un en particular que s'ha guanyat la fama de ser el que més multa a tot el país.

Aquest radar es troba en una autovia de la província de Cadis. En concret, parlem del radar ubicat en el quilòmetre 74,7 de l'autovia A-381, que connecta Jerez de la Frontera amb Los Barrios, a Cadis.

El radar que més multes posa a tot Espanya

Aquest radar és conegut per ser extremadament efectiu en detectar els conductors que excedeixen el límit de velocitat. Aquest radar, ubicat a la sortida del túnel de Valdeinfierno, va emetre el 2022 un total de 79.528 multes (217 al dia).

L'A-381 és una carretera molt transitada, especialment pels que es dirigeixen a la costa gaditana. La via és àmplia i en bon estat, cosa que pot portar els conductors a relaxar-se i, sense adonar-se'n, superar el límit de velocitat.

Muntatge d'una carretera espanyola amb una imatge d'un radar
A la llum els radars que més van multar a Espanya el 2022 | Europa Press

A més, el radar està ubicat en una zona on la velocitat màxima permesa és de 80 km/h. Un límit que molts consideren baix per a una autovia d'aquestes característiques.

Altres radars que multen molt a Espanya

Tot i que el radar de l'A-381 a Cadis és el que més multa, no és l'únic que heu de tenir en compte. Al segon lloc hi ha un radar ubicat al quilòmetre 37,3 de l'A-38, també a l'autovia Jerez-Los Barrios. Cada any es posen 68.321 denúncies, unes 187 al dia.

La tercera posició del top de radars que més multen l'ocupa el km 326 de l'A-7, a la Comunitat Valenciana. Parlem de 50.387 sancions cada any i unes 138 de mitjana cada dia.

Cartell d'avís d'un radar proper
Cal anar amb compte per a no ser multat per un radar | Europa Press

Segueix aquests consells per evitar ser caçat per un radar

Per evitar caure al parany d'aquests radars, és fonamental seguir algunes recomanacions bàsiques:

  • Respecta els límits de velocitat: Encara que sembli obvi, molts conductors no paren atenció als senyals de velocitat.
  • Utilitza aplicacions de navegació: Moltes aplicacions de navegació, com Google Maps o Waze, us avisen de la presència de radars.
  • Mantingues una velocitat constant: Evita acceleracions i frenades brusques, ja que poden fer que superis el límit de velocitat sense adonar-te'n.

Seguint aquests consells, podeu evitar multes i contribuir a una conducció més segura. Recordeu sempre respectar els límits de velocitat i estar atent als senyals de trànsit. La DGT està compromesa amb la seguretat viària, i aquests radars són una eina més per aconseguir-ho.