Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Una parella revisa una factura davant de l'ordinador, i al cercle, una botiga de Movistar

L'avís de Movistar perquè puguis estalviar molts euros aquest estiu

Movistar vol que continuïs utilitzant el mòbil i les dades durant les teves vacances, sense que ho noti la teva butxaca

En cas que estiguis planejant viatjar a l'estranger aquest estiu, és important que prenguis algunes precaucions. Sobretot per evitar que la teva factura de telèfon es dispari. Movistar ofereix una sèrie de recomanacions i serveis que us ajudaran a mantenir les despeses sota control, mentre gaudeixes de les teves vacances.

Cal fer esment al roaming o itinerància de dades, que és el servei que et permet fer servir el teu mòbil fora d'Espanya. Amb el roaming de Movistar pots seguir navegant per internet, consultar el teu correu electrònic i mantenir-te connectat mentre ets a altres països. Tot i això, és crucial que prenguis algunes mesures abans de sortir de viatge, per assegurar-te que tot funcioni correctament.

Imatge de fons d'una persona amb un mòbil a les mans, escrivint, i una altra persona amb gest dubtós i uns interrogants sobre el cap
Hi ha molts dubtes sobre l'ús del mòbil a l'estranger | Vkstudio, Getty Images Signature

- Activa el servei de roaming

El primer que cal fer és comprovar que tens activat el servei de roaming. La manera més ràpida de fer-ho és a través de l'APP El meu Movistar. També podeu consultar al fòrum de la comunitat, utilitzar qualsevol canal d'atenció al client o trucar al 1004 perquè t'ho activin.

- Tarifes a Europa

A la majoria dels països europeus, incloent-hi la Unió Europea, Islàndia, Liechtenstein, Noruega i Regne Unit, pots fer servir el teu mòbil amb normalitat. Com si estiguessis a Espanya.

Això significa que pots fer servir els minuts i dades de la teva tarifa nacional sense cap cost addicional. Tot i això, hi ha un límit mensual gratuït que depèn de la tarifa que tinguis contractada.

En cas que superis aquest límit, se't començaran a cobrar les dades addicionals. Però Movistar t'avisarà mitjançant un SMS quan estiguis a punt de fer-ho.

- Tarifes a altres països

És important tenir en compte que, a països com Andorra o Suïssa, no s'aplica la teva tarifa nacional i tenen preus específics de roaming. Als Estats Units, per exemple, s'aplica una tarifa diària de dades que inclou 500 MB al dia per 6,05 euros.

Aquesta tarifa s'activarà automàticament quan facis servir dades als Estats Units i no pagaràs res si no les fas servir. Si superes els 500 MB, s'iniciarà automàticament un nou bloc de 500 MB pel mateix preu. Movistar t'enviarà SMS informatius perquè controlis el teu consum.

Muntatge amb el logotip de Movistar, una exclamació i un telèfon mòbil en una mà
Seria convenient contactar amb Movistar per no endur-se una sorpresa desagradable | Dasha Petrenko, Movistar

Movistar ofereix el control de consum de dades

Per evitar sorpreses a la teva factura, Movistar ofereix el servei Control de Consum de Dades en Roaming per a línies de Contracte Residencial. Aquest servei et permet controlar la teva despesa mensual de dades quan estiguis a qualsevol país estranger.

Tindràs un primer límit de despesa de 60,5 euros al mes i rebràs dos SMS: un quan arribis al 80% del límit i un altre quan arribis al 100%. A partir d'aquell moment se suspendran les dades de roaming per evitar més despeses. Si vols continuar navegant, pots augmentar el límit amb un SMS amb la paraula “NAVEGAR” al 223570 o trucant al +34696223570, indiquen.

Quan arribis a la teva destinació, el teu mòbil s'hauria de connectar automàticament a una de les xarxes disponibles. Si no és així, pots accedir al menú del teu telèfon i fer una cerca manual de xarxes. Un cop connectat, rebràs missatges informatius amb les tarifes de veu, dades i missatgeria que s'apliquen al país on et trobis