Diverses persones en un vagó a l'estació de tren de Lviv durant la invasió russa a Ucraïna

Arriba a Barcelona un avió amb 16 nens ucraïnesos malalts de càncer

Als nens se'ls reprendrà el tractament i se'ls proporcionarà una atenció integral

No tot són males notícies. Aquest divendres, ha aterrat a l'aeroport del Prat de la ciutat comtal, un vol amb 16 nens ucraïnesos amb càncer. 

La Fundació Villavecchia i la Fundació Josep Carreras, en coordinació amb hospitals i diverses d'entitats que treballen en l'àmbit de l'oncologia infantil a Catalunya, han gestionat l'arribada i l'acollida d'aquests pacients i les seves famílies. 

Sota la coordinació del departament de Salut i del Servei Català de la Salut, els infants seran derivats als hospitals Sant Joan de Déu, Vall d'Hebron i Sant Pau, que són els centres de referència en el tractament del càncer pediàtric de la ciutat de Barcelona.

El dispositiu mèdic i logístic ha comptat amb el suport de diversos ministeris, entre ells els de Sanitat, Inclusió i Defensa.

Tothom ha intentat aportar el seu gra de sorra per ajudar-los

En l'acollida d'aquests infants hi han participat intèrprets, voluntaris, organitzacions contra el càncer (l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), l'AFANOC, la Fundació Enriqueta Villavecchia, la Fundació Josep Carreras i Fundació Ronald McDonald), ciutadans ucraïnesos i la Creu Roja Catalunya.

Els nens han estat derivats a l'Hospital Sant Joan de Déu, l'Hospital Vall d'Hebron i l'Hospital de Sant Pau, on se'ls reprendrà el tractament i se'ls proporcionarà una atenció integral en l'àmbit assistencial, mèdic, social i emocional.

Obre el centre d'acollida per als refugiats ucraïnesos a Barcelona

El centre que ha d'atendre les persones que fugen de la guerra a Ucraïna i que arriben a Barcelona ha obert aquest divendres després d'hores de cues i incertesa. 

A primera hora del matí, ja hi havia persones esperant poder entrar al pavelló 7 de Fira de Montjuïc.

Traductors i personal de Creu Roja, han intentat orientar-los sobre com demanar cita prèvia per rebre atenció i sobre els tràmits que han de fer per obtenir el permís de residència i de treball. 

En alguns casos, els han assessorat també sobre l'allotjament. 

Alguns testimonis han explicat que, almenys durant les primeres hores, no han pogut fer-hi tràmits. 

Aquest és el tercer centre que obre a l'Estat per rebre els refugiats ucraïnesos i donar-los una primera acollida.