Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Fotomuntatge amb una imatge de fons de diverses persones celebrant un premi de la loteria i al capdavant un home celebrant i una butlleta de l'Euromilions

L'avís que acaben d'enviar sobre l'Euromillones aquesta setmana: en pocs dies

Només queden uns dies perquè es disputi un dels premis més esperats i més alts del sorteig de l'Euromillones

Un dels sorteigs més coneguts de Loterías y Apuestas del Estado és el d'Euromillones. A més, els pròxims dies, el famós joc comptarà amb un premi extraordinari d'aquells que no deixen ningú indiferent.

En aquest cas, un únic encertant es podrà emportar fins a 130 milions d'euros. Per això, haurà d'encertar la combinació guanyadora. Però quan se celebrarà aquest sorteig?

La data en què arribarà aquest pot extraordinari de l'Euromillones

El pròxim divendres 7 de juny és quan un encertant podrà guanyar aquest premi extraordinari de gran valor. Amb 130 milions d'euros en joc, ja són molts els que s'imaginen millonaris.

Com a curiositat, la llista de números més repetits en aquest sorteig és la següent: 19, 21, 23, 42, 44. Les estrelles, per la seva banda, són la 3 i la 2.

Imatge de fons d'una administració de Loteries i una altra imatge d'una butlleta de l'Euromilions amb dues emoticones, d'un sobre amb euros i una altra d'una exclamacions
L'Euromilions del 7 de juny té un premi de 130 milions d'euros | Europa Press

Tindràs premi si no encertes cap estrella?

Una de les preguntes més freqüents dels que volen jugar al sorteig d'Euromillones és què passa si no s'encerta cap estrella. De forma general, la majoria dels encertants entren al grup de la 13a categoria.

És a dir, en què es requereix comptar amb dos números de la combinació guanyadora i zero estrelles per emportar-se un premi. A més, es poden encertar tres números de la combinació guanyadora, quatre i fins i tot cinc, sense tenir estrelles i emportar-se premi.

Amb quants diners es queda Hisenda d'aquest Euromillones

Els qui participen en aquest sorteig d'Euromillones també han de tenir en compte quants diners hauran de pagar a Hisenda en cas de ser afortunats. A la Loteria de Nadal, per exemple, queden exempts 40.000 euros i, de la resta, se'n reté el 20%.

A la web de Loteries s'explica que el premi pot no estar subjecte a retenció si el valor és igual o menor a 40.000 euros si el sorteig s'ha realitzat des de l'1 de gener de 2020.

Retencions que aplica Hisenda als premis

Diners guanyats% de retenció
Menys de 40.000 €0%
40.000 € o més20%

En el cas concret d'El Millón, associat a Euromillones, l'exempció se situa en 24.000 euros, ja que només s'hi juguen 0,30 euros. Aquest límit exempt s'aplica de manera proporcional si les apostes són de menys de 0,50 euros.