Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona calculant amb una calculadora i papers a taula, al costat d'un ordinador, a més d'una altra imatge de dues persones en una oficina d'Hisenda i unes emoticones d'exclamacions i signe d'aprovació

Avís de l'Agència Tributària a qui no vol fer la Renda per Internet

Els contribuents ja coneixen les dates per fer el tràmit per telèfon o presencialment

Des del 3 d'abril passat, els contribuents poden fer la declaració de la Renda per Internet, a la seu electrònica de l'Agència Tributària. És una manera ràpida de retre comptes davant d'Hisenda i complir amb les obligacions fiscals. Tot i això, molts ciutadans prefereixen realitzar aquest tràmit per telèfon o de forma presencial a les oficines de l'Agència Tributària.

Per als que així ho prefereixin, han de conèixer els terminis i les dates clau per a aquestes modalitats.

Quan es podrà fer la Renda per telèfon o a les oficines?

L'Agència Tributària podrà confeccionar la teva declaració de la Renda a partir del pròxim 7 de maig. Has de sol·licitar cita, i estarà disponible des del 29 d'abril.

D'altra banda, els contribuents que prefereixin acudir personalment a les oficines de l'Agència Tributària ho podran fer a partir del 3 de juny. La cita prèvia, en aquest cas, es podrà demanar a partir del 29 de maig.

Per a totes les modalitats, internet inclòs, la data màxima per presentar la declaració de la Renda és l'1 de juliol. Tot i això, el 28 de juny és l'últim dia per sol·licitar cita prèvia per confeccionar-la per telèfon o presencialment. Per tant, els contribuents que no hagin sol·licitat la cita abans d'aquesta data tindran 3 dies per fer la Renda per la seu electrònica.

Pots sol·licitar cita prèvia i presentar la declaració de la Renda de diferents formes. Els contribuents poden trucar al 915 35 73 26, 901 12 12 24, 915 53 00 71 o 901 22 33 44. També és possible fer aquesta gestió a través de la pàgina web o l'aplicació de la seu electrònica de l'Agència Tributària.

Un cop realitzat el tràmit, els ciutadans podran conèixer si la Renda surt a pagar o a tornar. En el primer supòsit, Hisenda permet fraccionar el pagament en 2 terminis o ajornar-lo amb un màxim de 24 mesos. Aquesta opció només està disponible si el deute no supera els 50.000 euros.

Si l'Agència Tributària t'ha de tornar diners, pot fer-ho en un termini de 6 mesos. A la pàgina web podreu consultar l'estat de la tramitació.