El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, abans d'una roda de premsa al Palau de la Generalitat

L’avís d’Argimon després d’un nou cap de setmana sense toc de queda: «No m’ha agradat»

El conseller Argimon ha criticat els botellots multitudinaris de les festes de Sants

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha valorat aquest dilluns les aglomeracions dels botellots d'aquest cap de setmana a Barcelona. Aquests es van originar al parc de l'Espanya Industrial en el marc de les festes de Sants. «Hem vist imatges que no ens han agradat», ha afirmat.

En aquest sentit, el conseller ha lamentat que molts dels assistents no portessin la mascareta en un moment en que la situació epidemiològica demana «prudència».

També ha remarcat que les imatges que s'han vist «van més enllà de la pandèmia i la salut». La portaveu del Govern, Patricia Plaja, ha incidit en aquesta mateixa idea, recordant que les restriccions tenen un únic objectiu: minimitzar els contagis.

Així, preguntada per la reobertura de l'oci nocturn, ha explicat que el Govern està acabant de preparar les al·legacions per justificar-ne el tancament. Les quals presentarà demà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

«No es contempla l'obertura del sector perquè la situació exigeix que siguem molt prudents», ha subratllat.

L'actuació policial davant els botellots, «professional i continguda»

Albert Batlle ha afirmat que l'actuació policial davant els botellots que s'han produït els darrers dies al Parc de l'Espanya Industrial de Barcelona ha estat «molt professional i continguda».

En declaracions a TV3 ha dit que les imatges els han «preocupat molt» i ha afegit que la situació és «complicada». Ha volgut situar els fets en el context d'imatges similars de la costa catalana, Sant Sebastià, Sevilla i Madrid.

Batlle ha conclòs que la solució a curt termini és apel·lar al civisme de la ciutadania, i a mitjà i llarg termini considera que convé fer una reflexió sobre el model d'oci nocturn a Catalunya.

Batlle ha qualificat el que ha passat les tres darreres jornades al parc de l'Espanya Industrial com «un punt preocupant d'inflexió» després d'un mes d'agost «relativament normal» i que les festes de Gràcia i Sants haguessin transcorregut fins aquest moment amb «certa normalitat».

«Ho hem de rebutjar, ens preocupa i hem de trobar els elements de correcció», ha afegit. En aquest sentit, ha dit que «el que cal és fer primer una apel·lació al civisme de la ciutadania». I finalment ha ressaltat: «També cal una reflexió al voltant de com volem organitzar l'activitat de la nit a la ciutat i al país».