Imatge d'un recipient amb dosis de Moderna

Continua la sagnia: Retiren un milió més de vacunes envasades a Espanya

Amb la nova suspensió de 2 lots de Moderna, el govern japonès ja ha apartat un total de 2,6 milions de dosis del vaccí

El dijous 26 d'agost va saltar l'alerta que diversos lots del vaccí Moderna enviats al Japó podien estar contaminats. Després de retirar un total d'1,6 milions de dosis de vials que envasava la farmacèutica espanyola Rovi, el país nipó ha anunciat que suspèn un milió més.

Així doncs, Japó ja ha apartat més de 2,6 milions de dosis per contenir «substàncies anòmales o metàl·liques». Els lots afectats han estat notificats des de les prefectures de Gunma i Okinawa. A la primera es va detectar substàncies negres en un vial. A la segona, a més de trobar-se substàncies negres a una xeringa i a un vial, en una altra xeringa es va trobar material rosa.

Amb aquests 2 lots suspesos, en total s'han retirat 5 lots que provenien de l'empresa espanyola Rovi. Aquesta un cop es va notificar l'avís i l'informe de contaminació va obrir una investigació per aclarir els fets.

De fet, Moderna i Takeda Pharmaceutical Co Ltd., empresa encarregada de la distribució de la vacuna al Japó, van emetre un comunicat. En aquest s'explicava que les informacions «no són concloents i és important confiar en la investigació formal abans de determinar la naturalesa precisa de la partícula».

Cal esmentar que només s'han trobat dosis contaminades a aquells lots que es van enviar al país de l'Àsia Oriental.

Japó va retirar tres lots de la vacuna Moderna

El país asiàtic havia retirat 3 lots de Moderna envasats a Espanya, ja que s'havien trobat substàncies estranyes. En concret es va apartar el lot 3004667, per contenir possibles substàncies metàl·liques i els lots amb el número 3004734 i 3004956 per prevenció.

Segons el comunicat conjunt que van emetre Moderna i Takeda els avenços de la investigació estaran «disponibles» a principis d'aquesta setmana.

Dos morts després que se'ls hi administrem la vacuna Moderna

El govern japonès va anunciar el 28 d'agost que 2 persones havien mort després de rebre una dosi de Moderna. Això no obstant, el ministre de Sanitat japonès aquest diumenge ha recalcat que la dosi que es va inocular als dos difunts eren d'un dels lots retirats per precaució.

Els dos homes morts de 30 i 38 anys van morir al tercer dia de ser vacunats amb el vaccí de Moderna. El ministre ha reconegut que encara no se sap si hi ha una relació causal entre les dues morts i la vacuna. Així i tot ha promès una investigació ràpida per saber la causa de la seva mort.