Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'una persona amb un mòbil i una targeta a la mà i una altra amb mans amb bitllets

Avís del Banc d'Espanya: si al teu compte apareix un càrrec com aquest, alerta

Els ciutadans que detectin moviments estranys al seu compte han de saber com actuar per resoldre el problema

Els pagaments electrònics han esdevingut la modalitat més utilitzada per la majoria de ciutadans. Els diners en efectiu han adquirit un paper molt minoritari en els últims anys davant l'avenç i el creixement de la tecnologia. Efectuar transaccions amb la targeta ja és una rutina i, fins i tot, cada cop més persones paguen directament amb el telèfon mòbil.

La comoditat és un dels principals avantatges, però els inconvenients no es queden enrere. És possible que al teu compte corrent detectis successos estranys, com ara càrrecs per compres que no has fet o cobraments duplicats. Aquestes situacions poden suscitar dubtes i generar nervis, i el Banc d'Espanya i l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) han facilitat una sèrie de consells per saber com actuar.

Què fer si perceps moviments sospitosos al teu compte?

El primer que has de fer en observar alguna cosa rara al teu compte, com una operació que no has autoritzat, és avisar el teu banc. L'entitat farà totes les comprovacions necessàries per verificar si hi ha un error o si s'ha produït alguna errada tècnica, i intentarà desxifrar el que ha pogut passar. Si no aconseguiu resoldre el problema, podeu presentar una reclamació al Servei d'Atenció al Client (SAC).

Un home aixeca el puça en senyal d'aprovació, amb un fons de bitllets i monedes d'euro, i diversos bitllets de 50 euros al cercle
És important anar revisant el compte bancari periòdicament | Getty Images, PixaBay

El banc t'ha de proporcionar la documentació que confirmi que el pagament és correcte. A més, és possible que et transfereixin un abonament provisional durant el procés de reclamació, i el banc t'ho haurà de notificar.

Cobraments duplicats i revisió dels extractes

Els cobraments duplicats en targetes de crèdit també són recurrents. Quan pagues en un establiment, poden sorgir errors i que et cobrin dues vegades. L'OCU assenyala que cal reclamar la devolució al banc, i tens un termini màxim de 13 mesos.

El banc analitzarà l'ordre de pagament i si està registrada i comptabilitzada amb exactitud. Si troben l'error, et tornaran els diners cobrats de més, i els veuràs ingressats al teu compte al cap de pocs dies.

L'OCU també demana que es revisin els extractes de les targetes de crèdit i dèbit per detectar errors o càrrecs addicionals. Si veus que algú està fent servir el teu compte per comprar coses, no dubtis en notificar-ho al teu banc immediatament.

Dit això, les situacions comentades són més habituals del que podem pensar. Per això, és fonamental revisar el teu compte corrent de manera regular per assegurar-te que tot està en ordre.