Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una dona una mica més gran somrient i bitllets d'euro en una cartera

L'avís del Banc d'Espanya a tots els espanyols amb estalvis al banc

Si tens els estalvis en un lloc segur, des de l'organisme tenen una cosa a dir: és l'hora de rendibilitzar els diners

Estalviar és un dels grans comptes pendents per a molts. Sobretot, per als que estan començant a treballar o ja comencen a pensar en la retirada. Tot i això, a l'hora de fer-ho, convé tenir en compte diversos consells del Banc d'Espanya.

Tenir diners guardats no sempre és senzill. A més, el problema continua quan, un cop s'aconsegueix, l'estalvi queda aturat. De forma general, els espanyols solem tenir els diners al compte corrent del banc o en efectiu.

No obstant això, no és el més recomanable si desitges que els teus diners creixin. Per aquest motiu, des del Banc d'Espanya han decidit compartir algunes recomanacions clau que us ajudaran a rendibilitzar el vostre estalvi.

El consell del Banc d'Espanya per millorar els estalvis

Com dèiem, el metàl·lic i els comptes corrents són instruments coneguts per tots i es converteixen en els més utilitzats al nostre país. Això sí, segons l'organisme, no destaquen per ser els productes financers més interessants.

La raó és que la inflació contribueix a disminuir la capacitat de compra. Per això, els diners que es queden al compte corrent o en un dipòsit sense remuneració s'acabaran depreciant.

En cas que siguis una d'aquelles persones que poden estalviar a final de mes, el Banc d'Espanya té un missatge per a tu. Avisa que la inversió es pot convertir en una de les millors maneres de rendibilitzar els teus diners per estalviar sense perdre poder adquisitiu.

Muntatge d'una torre de monedes d'euro i rodona amb fletxes ascendents
Invertir els teus diners farà que estigui "en moviment" | Getty Images, SERSOL

Com triar el producte financer que més et convé

Des de l'organisme recomanen introduir els diners a un vehicle d'estalvi. Poden ser els comptes orientats a fer-ho, un pla de pensions, accions o un fons d'inversió, entre d'altres.

A l'hora de fer-ho, per part seva, el Banc d'Espanya també indica quins consells has de tenir en compte abans d'escollir el producte financer que més et convingui.

En primer lloc, estableix quina quantitat vols invertir seguint els teus objectius financers, el risc que pots assumir i la teva situació financera actual. Recorda mantenir al teu dia a dia un matalàs de seguretat per poder fer front a possibles imprevistos.

Després, escull el producte que millor s'adapti a tu dins de tots els que ara pots trobar al mercat. Buscant sempre un equilibri entre el risc que cal assumir i la rendibilitat que esperes. En aquest punt, és clau optar per la diversificació.

També has de fugir dels productes que ofereixen altes rendibilitats sense cap risc, ja que el més probable és que no sigui així. Des del Banc d'Espanya, recomanen fer una ullada pel portal de l'inversor de la CNMV per conèixer-ho tot sobre la inversió.