Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un DNI i pagament amb targeta de crèdit

Si et demanen el DNI per pagar amb targeta, atent a l'últim avís del Banc d'Espanya

Seguint aquest consell, sabràs què fer si et requereixen el DNI quan hagis de fer un pagament amb targeta

Quan ens disposem a fer una compra a qualsevol comerç, és força estrany que ens demanin el DNI quan pagarem amb targeta. Això sí, fa uns anys, aquesta pràctica tan inusual avui dia sí que era més habitual.

Fa unes dates, el Banc d'Espanya va llançar un avís a tots els consumidors al blog per revelar què hem de fer en aquesta situació. Especialment, ens indicaven si és obligatori o no aquest gest de mostrar el DNI quan paguem amb targeta.

El Banc d'Espanya apunta que "no hi ha una resposta clara, perquè no hi ha lleis que estableixin la seva obligatorietat". El cas és que cada establiment en qüestió és el que decideix si demanar o no el document esmentat.

Amb tot, des d'aquest organisme apunten que demanar el DNI serveix per "evitar el frau". I amb l'objectiu d'evitar que es produeixin "compres per persones que no siguin el titular legítim d'aquesta targeta".

El Banc d'Espanya ha aclarit tots els dubtes

El cas és que, actualment, cadascuna de les targetes amb què paguem tenen disponibles diferents sistemes de seguretat, sigui el contactless o el número PIN. Per això, no és tan vital comprovar amb certesa que la persona que està utilitzant la targeta és la titular d'aquesta.

Aquestes accions en els temps en què vivim són ràpides i eficaces, i demanar el DNI realment no és gens habitual. Això sí, si et requereixen el DNI i per la raó que fos no el tens amb tu, podries acreditar que ets tu el titular de la targeta.

Podries fer-ho gràcies al passaport, el carnet de conduir o un altre document que demostri la teva identitat. Amb tot, l'establiment en qüestió mai no podrà rebutjar el pagament amb targeta si ensenyem algun d'aquests documents.

Tot i això, el Banc d'Espanya vol que els clients no es prenguin malament aquesta petició, ja que es realitza per "augmentar la seguretat d'aquesta operació". Més enllà del tema que cal tractar, des del Banc d'Espanya t'aconsellen que sempre demanis una còpia del rebut quan paguis amb targeta. I sempre que es marqui un import, ho has de revisar bé.