Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´una oficina de la Seguretat Social i un home sorprès

La nova ajuda del SEPE per a menors de 45 anys sense fills que es podrà cobrar el 2024

Aquest nou ajut s'atorgarà a aquells que hagin esgotat la prestació contributiva per atur. A veure si compleixes els requisits!

Aquest inici d'any ha sorprès amb diverses novetats relacionades amb la Seguretat Social. Alguns ajuts gestionats pel SEPE han patit modificacions que poden interessar milions de beneficiaris.

La reforma del subsidi per desocupació, per exemple, estava prevista per a finals del 2023. Tot i això, al final serà a mitjans d'aquest any quan entri en vigor. La mesura és imprescindible perquè Espanya accedeixi a 10.000 milions d'euros de fons europeus.

Aquestes són les persones que poden cobrar la nova ajuda del SEPE

Dins la reforma s'indicaran els nous col·lectius que podran percebre el subsidi per desocupació del SEPE. Aquesta prestació és una ajuda a aquelles persones que ja han esgotat l'atur o que no tenen dret a cobrar-ho.

En aquest cas, els nous col·lectius que el cobraran seran els següents:

  • Menors de 45 anys que no tinguin càrregues familiars i hagin esgotat almenys 12 mesos de l'atur.
  • Eventuals agraris que resideixin fora d'Andalusia i Extremadura.
  • Treballadors transfronterers de Ceuta i Melilla.

Requisits que cal complir per accedir al subsidi per desocupació

Dins dels subsidis després d'esgotar la prestació contributiva, dins del Reial decret llei s'inclou una ajuda per a aquells desocupats de menys de 45 anys, sense càrregues familiars que, quan esgoten l'atur, no arriben a un mínim d'ingressos al mes.

El 2023, aquesta xifra és de 810 euros mensuals. És a dir, un 75% del Salari Mínim Interprofessional (situat en 1.080 euros bruts al mes actualment). Els requisits per accedir a aquest subsidi, que compta amb 6 mesos de durada, són els següents:

  • Ser menor de 45 anys.
  • No tindre càrregues familiars.
  • Haver esgotat una prestació de 360 o més dies.

Quan entrarà en vigor aquesta reforma?

Aquesta reforma del subsidi per desocupació del SEPE no entrarà en vigor de manera immediata. Per la seva banda, ho farà a partir del pròxim 1 de juny de 2024. Fins aleshores, segueix vigent l'ajuda actual.

Actualment, es pot demanar la prestació coneguda com a “ajuda familiar”. Es tracta d'una quantia de 480 euros al mes que dura almenys 6 mesos i té dret a diferents pròrrogues fins a arribar als 30 mesos. En total, el subsidi pot ser de 14.400 euros.