Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona traient roba de la rentadora i cercle vermell amb vinagre, bicarbonat i tassa

Treu la roba de la rentadora com a nova amb un truc que gairebé cap català coneix

Es tracta d'un truc tan simple que us sorprendrà, a més de ser molt efectiu per netejar la rentadora fàcilment

T'ha passat alguna vegada que treus la roba de la rentadora i no fa bona olor, està aspra o té taques? Doncs potser el culpable és el teu propi electrodomèstic. I és que, encara que sembli contradictori, la rentadora també necessita una neteja periòdica per funcionar correctament i evitar que s'acumuli la brutícia a l'interior.

Però no et preocupis, perquè no cal comprar productes químics cars i agressius per mantenir la teva rentadora en bon estat. Hi ha un truc molt senzill i econòmic, que gairebé ningú coneix a Espanya, i que et permetrà treure la roba de la rentadora com a nova.

En què consisteix el truc per deixar la rentadora i la roba com a noves?

El cert és que el secret el trobem en un producte de neteja comú, però que poques persones tendeixen a fer servir avui dia: el vinagre blanc. Es tracta d'un producte molt versàtil que té propietats desinfectants, anticalcàries i antifloridura, per la qual cosa és ideal per eliminar la brutícia i males olors.

Como limpiar lavadora por dentro con vinagre y bicarbonato

Per netejar la rentadora amb vinagre blanc, només cal buidar la rentadora i posar-la en marxa amb el programa més curt i a la temperatura més alta possible. Això ajudarà a estovar les restes de brutícia i a preparar la rentadora per al següent pas.

  1. Afegeix quatre tasses (uns 950 ml) de vinagre blanc al tambor de la rentadora i una tassa (uns 240 ml) de bicarbonat de sodi al caixetí del detergent. El vinagre i el bicarbonat reaccionaran entre ells i crearan una escuma efervescent que netejarà en profunditat l'interior de la rentadora.
  2. Deixa que la rentadora segueixi funcionant durant uns cinc minuts i després posa-la. Obre la tapa i deixa que la barreja actuï durant una hora aproximadament. Així aconseguiràs eliminar la calç, la floridura i els gèrmens que s'hagin pogut formar a les canonades, el tambor i el caixetí.

Ingredients per fer la barreja que deixa la rentadora com a nova


Ingredients

Quantitat

Vinagre blanc

Quatre tasses (950 ml)

Bicarbonat de sodi

Una tassa (uns 240 ml)

Mentrestant, pots aprofitar per netejar l'exterior de la rentadora amb un drap humitejat amb vinagre blanc. Presta especial atenció a les zones on es pugui acumular més brutícia, com ara la junta de la porta, el filtre o els dipòsits de suavitzant i lleixiu.

Passada una hora, torna a posar en marxa la rentadora i deixa que s'acabi el cicle complet. Veureu com l'aigua surt bruta i com s'elimina l'olor de vinagre. Finalment, obre la tapa de la rentadora i deixa que s'assequi a l'aire lliure. Si vols, pots passar un drap sec per dins per accelerar el procés.

Cada quant de temps cal netejar la rentadora amb vinagre blanc?

La freqüència amb què heu de netejar la rentadora amb vinagre blanc depèn de l'ús que us doneu i de la duresa de l'aigua de la vostra zona. En general, es recomana fer-ho almenys una vegada al mes per evitar que s'acumuli massa brutícia i calç.