Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de fons del Banco Santander i al capdavant una dona emocionada

L'avís del Banco Santander: aquesta estafa és la protagonista de l'estiu

L'entitat bancària ha llançat diversos consells per no caure a les urpes dels estafadors durant les vacances

El Banco Santander ha emès una alerta important per a tots els seus clients i el públic en general sobre una nova modalitat d'estafa que afecta moltes persones a Espanya.

Es tracta dels falsos lloguers de vacances, una pràctica fraudulenta que s'ha incrementat considerablement en els darrers mesos. Amb l´arribada de l´estiu, augmenta la demanda d´allotjaments turístics i també els fraus.

En què consisteix l'estafa de què adverteix Banco Santander

Els estafadors publiquen anuncis de lloguers de vacances en diverses plataformes en línia, oferint propietats atractives a preus molt competitius. Aquests anuncis solen incloure fotografies i descripcions detallades que semblen legítimes.

Muntatge amb una imatge de fons d'una platja amb una maleta i un barret de palla a sobre i a una cantonada una mà comptant bitllets de 50 euros
Les estafes de lloguer de vacances estan a l'ordre del dia | Getty Images, Sergey Novikov

Tot i això, una vegada que la víctima mostra interès i realitza el pagament del dipòsit o la totalitat del lloguer, els estafadors desapareixen. Així, deixen la persona sense diners i sense allotjament.

Consells del Banco Santander per detectar aquestes estafes

El Banco Santander ha proporcionat una sèrie de recomanacions per ajudar els usuaris a identificar i evitar caure en aquestes estafes. Entre els consells més destacats hi ha:

  • Verificar l'autenticitat de l'anunci: és fonamental comprovar que l'anunci estigui publicat a una plataforma de confiança i que la propietat existeixi realment. Una cerca inversa d'imatges pot ajudar a detectar fotos robades d'altres llocs web.
  • Contactar directament amb el propietari: sempre és recomanable parlar per telèfon o videotrucada amb el suposat propietari per confirmar la veracitat de l'anunci i obtenir més detalls sobre la propietat.
  • Desconfiar de preus massa baixos: si el preu del lloguer és significativament inferior al d'altres propietats similars a la mateixa zona, és probable que sigui una estafa.
  • No fer pagaments per avançat: evitar transferències bancàries o pagaments mitjançant mètodes no segurs. Utilitzar plataformes de pagament segures que ofereixin garanties i protecció al consumidor.
  • Atent a la redacció: fixa't si hi ha faltes d'ortografia o les ofertes estan mal escrites abans de fer la reserva.
Muntatge d'una persona gran subjectant bitllets amb les mans i un cercle amb el logotip del Banco Santander
Banco Santander recomana estar atent i no pagar per avançat si no és segur | Getty Images

Mesures de seguretat del Banco Santander

El Banco Santander ha reforçat les seves mesures de seguretat per protegir els seus clients d'aquest tipus de fraus. L'entitat financera recomana als usuaris que, en cas de sospita d'estafa, contactin immediatament amb el servei d'atenció al client. A més, el banc ofereix eines i recursos educatius perquè els clients puguin identificar i prevenir fraus.

La prevenció és clau per evitar ser víctima d'una estafa de lloguers vacacionals falsos. El Banco Santander insisteix en la importància d'estar ben informat i prendre precaucions abans de fer qualsevol transacció. L'entitat també suggereix als usuaris que comparteixin aquesta informació amb amics i familiars per augmentar la consciència sobre aquest tipus de fraus.