Paula Fraile, amb una pilota a les mans, durant un entrenament amb la Universitat de Miami

L'avís sobre la Covid-19 de la basquetbolista Paula Fraile: «Som joves, no intocables»

La jugadora d'Olesa de Montserrat, que enguany s'ha traslladat als Estats Units, encara no ha pogut gaudir del bàsquet a la Universitat de Miami per les seqüeles del coronavirus

La basquetbolista catalana Paula Fraile ha alertat aquest diumenge a través de les xarxes socials que la Covid-19 —i les seves seqüeles— també afecta les persones joves. L'olesana, de 18 anys, s'ha traslladat fa poques setmanes als Estats Units per jugar a bàsquet a la Universitat de Miami, però encara no ha pogut gaudir de l'esport de la cistella per un problema de salut, derivat de les seqüeles del coronavirus que li van diagnosticar abans de travessar l'Atlàntic.

Fraile, que és internacional amb Espanya en categories inferiors, ha explicat en un fil al seu perfil de Twitter que quan li van diagnosticar la Covid-19 «sempre vaig estar bastant tranquil·la perquè era jove». En aquest sentit, ha afegit  que «em sentia intocable, perquè tenia 18 anys i era esportista». L'olesana ha assegurat que va passar la malaltia amb símptomes lleus, però que quan va arribar a Miami per iniciar el curs i la temporada li van detectar un problema de salut —que no ha especificat— conseqüència de la infecció que «no m'ha deixat tornar a gaudir del bàsquet».

En aquest sentit, Paula Fraile ha assenyalat que «no tinc intenció d'explicar la meva vida, només m'agradaria dir a tots aquells que pensen que això no va amb ells que no se la juguin, que si no ho fan pels seus que ho facin per ells mateixos». La basquetbolista catalana ha recordat que «la salut és el més preuat que tenim i és més fràgil del que podem imaginar». La jove jugadora tanca el seu fil a Twitter amb un eloqüent: «Som joves, no intocables».

Una de les joves promeses del bàsquet català

Paula Fraile, nascuda a Olesa de Montserrat fa 18 anys, és una de les grans promeses del bàsquet català. La pivot, formada al Femení Sant Adrià, ha jugat les últimes quatre temporades al Segle XXI, on fa tres anys ja va debutar a la Lliga Femenina 2, categoria on acumula 47 partits. Internacional amb Espanya en categories inferiors, l'any 2016 es va penjar la medalla de bronze al Campionat d'Europa U16.

El maig de 2019 es va comprometre amb les Miami Hurricanes de la NCAA, la lliga universitària nord-americana. La jugadora catalana, que va iniciar les classes a la Universitat de Miami el passat 1 de setembre, espera ben aviat poder deixar enrere les seqüeles de la Covid-19 i tornar a gaudir de l'esport de la cistella.