Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´una oficina del BBVA i una altra en primer pla d´una dona amb gest de sorpresa

L'avís que acaba de fer el BBVA als clients que estan a l'atur: dia clau

Les persones que rebin la prestació per desocupació ja poden saber el dia en què cobraran els diners

El BBVA ha volgut informar els seus clients a l'atur. La prestació per desocupació és de les ajudes més populars a Espanya, i tothom qui la cobra l'espera amb ànsia.

El SEPE assenyala a la seva pàgina web que totes les seves prestacions s'efectuen el dia 10 de cada mes o, si és festiu, l'endemà. Tot i això, molts bancs avancen els pagaments perquè els beneficiaris gaudeixin dels seus diners amb una mica més de marge.

Edifici exterior de la seu del Banc BBVA
Des del BBVA ja tenen clar quin dia es pagarà l'atur | Europa Press

El BBVA ja n'ha informat: quin dia ingressa l'atur aquest mes

El BBVA serà un dels bancs que facin l'ingrés una mica més tard, encara que dins del termini. Els bancs faran l'ingrés corresponent a les prestacions del SEPE de juny els dies següents.

LLIURAMENT PRESTACIONS SEPE

BANCDIA
Santander6 de juny
Bankinter7 de juny
Openbank7 de juny
Ibercaixa7 de juny
Caixabank10 de juny
Cajamar10 de juny
Imaginbank10 de juny
ING10 de juny
Unicaja10 de juny
Abanca10 de juny
Sabadell10 de juny
BBVA10 de juny
Cajasur10 de juny
Evobank10 de juny
Kutxabank10 de juny

 

Per tant, els que siguin del Santander, Bankinter, Openbank i Ibercaja rebran els pagaments amb una mica d'antelació. En canvi, les persones que tinguin els seus diners al BBVA hauran d'esperar al 10 de juny. El banc no avançarà l'ingrés aquest mes.

Hi ha paga extra a les prestacions del SEPE?

Cap dels ajuts compta amb paga extra. Això afecta l'atur, el subsidi per desocupació, la Renda Activa d'Inserció (RAI) o l'ajuda per a més grans de 45 anys i 52 anys. També implica el subsidi extraordinari per desocupació i el subsidi per responsabilitats familiars.

Un home adult revisa un document, i al cercle una oficina del SEPE
Són molts aturats els que esperen amb impaciència el seu ingrés de l'atur | Coldsnowstorm de Getty Images Signature, Europa Press

Les pagues extres, tant del mes de juny com del novembre, només són presents a les prestacions gestionades per la Seguretat Social, com la pensió de jubilació, orfandat o viduïtat. Però hi ha excepcions i les persones amb pensions derivades d'un accident o malaltia laboral tindran 12 pagues. Les pensions no contributives també estan dividides en 14 pagues.

Quantia de les prestacions

Com hem dit, el SEPE gestiona una àmplia quantitat d'ajudes, però no totes tenen la mateixa quantia. Pel que fa a la prestació per desocupació, l'import a percebre té en compte la cotització dels darrers 180 dies cotitzats.

Això genera la base reguladora i, durant els primers 180 dies de prestació, es cobrarà el 70% de la base esmentada. A partir del dia 181, el percentatge es redueix al 60%.

Muntatge d´oficina del SEPE amb mà amb bitllets
Milers de persones es veuen beneficiades de les ajudes del SEPE | Europa Press, Getty Images

Tota la resta d'ajuts del SEPE atorguen la mateixa quantia, que correspon al 80% de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM). La xifra és de 480 euros al mes.