Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una clau duna casa que ven el bbva

L'ajuda del BBVA per complir el somni de la teva vida si compleixes aquest requisit

El BBVA se suma a la iniciativa per incentivar la compra d'un habitatge per als joves espanyols

Nova mesura conjunta per alleujar la problemàtica de laccés a lhabitatge. El BBVA ha decidit participar al programa d'avals del Govern i l'Institut de Crèdit Oficial (ICO). Aquest programa té com a objectiu principal donar suport a aproximadament 50.000 joves i famílies amb menors a càrrec de l'adquisició del seu primer habitatge.

La línia d'avals està recolzada per un fons de 2.500 milions d'euros. Dissenyada específicament per beneficiar aquells els ingressos anuals dels quals no superin els 37.800 euros.

Es contemplen condicions especials per a famílies monoparentals i llars amb menors a càrrec. Això proporciona un suport crucial en un moment en què l'habitatge assequible és una de les preocupacions més grans dels ciutadans.

BBVA ajudarà els joves a comprar habitatge

El programa estarà vigent fins al 31 de desembre del 2025 amb una possible extensió fins al 2027. Ofereix avals que cobreixen fins al 25% del préstec hipotecari. A més, fa èmfasi en casos d'habitatges amb alta qualificació energètica.

Aquests avals del Ministeri seran gratuïts i tindran una durada de 10 anys des de la formalització del préstec. Per tant, proporcionaran una base sòlida de seguretat financera per als beneficiaris.

Imatge de fons d´unes oficines del BBVA, juntament amb dues imatges, una de la cuina d´una casa en venda i una altra d´una parella sostenint una maqueta d´una casa en miniatura
Els joves espanyols es veuran beneficiats de la darrera decisió del BBVA | Haya Inmobiliaria, Europa Press, Studioroman

Peio Belausteguigoitia (country manager del BBVA a Espanya) va destacar la importància d'aquesta iniciativa per al BBVA. Destacant el compromís del banc per facilitar l'accés a l'habitatge per a joves i famílies en situacions econòmiques complicades. “Participar en aquest programa és una mostra de la nostra responsabilitat social i del nostre desig de contribuir a facilitar l'accés a l'habitatge”, va afirmar.

La ministra Isabel Rodríguez també va assenyalar la rellevància d'aquesta col·laboració publicoprivada. “Estem unint esforços per garantir que més persones puguin accedir a un habitatge digne. Aquesta mesura no només respon a una necessitat urgent, sinó que també promou un mercat immobiliari més just i accessible”, va comentar.

L'ajuda dels bancs és crucial

Per part seva, José Carlos García de Quevedo, president de l'ICO, va ressaltar la importància del suport de grans bancs com el BBVA per a l'èxit d'aquest programa. “La participació de bancs de l'envergadura del BBVA és crucial per assolir els objectius d'aquesta iniciativa”, va dir.

Muntatge amb una imatge de fons d'un edifici del BBVA i una imatge de molts bitllets d'euro en una mà i una persona amb gest d'aprovació
Els bancs tenen el poder de mobilitzar l'economia i ajudar moltes famílies | Europa Press, Getty Images, Mangostar Studio

Amb aquesta mesura, el Govern i les entitats financeres busquen respondre eficaçment a la dificultat d'accés al mercat de l'habitatge. En un context en què el preu de l'habitatge continua sent un obstacle, la col·laboració entre el sector públic i el privat es presenta com una solució prometedora.

La participació del BBVA al programa d'avals del Govern i l'ICO representa un pas important cap a la millora de l'accés a l'habitatge a Espanya. Aquesta iniciativa podria marcar una diferència considerable a la vida de milers de famílies i joves a la recerca de la seva primera casa.