Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del logo de CaixaBank.

L'avís de CaixaBank sobre les conegudes monedes que es venen per 20.000 euros

Comprova la teva cartera perquè podries tenir a les mans més de 20.000 euros

Fins i tot amb el pas dels anys, hi ha persones que es resisteixen a desfer-se dels seus objectes més preuats. Entre ells, es troben les monedes històriques. Tot i que hi ha diverses raons per les quals les persones decideixen mantenir-les, la veritat és que una d'aquestes raons crida força l'atenció: podries guanyar molts diners amb elles. Per això, tan professionals de CaixaBank com els aficionats a la numismàtica recomanen que donis un cop d'ull a les teves monedes.

Les monedes que es venen a 20.000 euros

Sí, ho has llegit bé. Algunes monedes podrien fer-te ric, sempre que siguin les més buscades pels col·leccionistes. Encara que no et sembli un dels plans més atractius, segurament ara et convenç més la idea de rebuscar per casa.

Potser mai no has sentit aquesta paraula, però el col·leccionisme de monedes i d'objectes relacionats amb elles es coneix com a numismàtica. A més, no són pocs els que la practiquen... Per tant, sempre és una bona idea el fet de conservar les monedes. La raó és simple i és que mai no saps fins a quin punt podrien augmentar de valor amb el pas dels anys i quants compradors podrien sorgir.

Foto d'un munt de pessetes.
Amb el pas dels anys augmenta el valor d'algunes monedes. | Getty Images
 

Les monedes més desitjades actualment: fins a 20.000 euros

En primer lloc, els bancs assenyalen que una de les monedes espanyoles més desitjades és la de cinc pessetes de l'any 1949. Aquestes monedes van ser famoses entre el 1949 i el 1952, un període en què encara circulaven. Segons els experts, el preu d'aquesta moneda podria variar entre els 12.000 i 20.000 euros, i les de 1951 o 1952 són les més preuades.

Foto d'una moneda de cinc pessetes de 1949.
Imatge d'una moneda de 5 pessetes de 1949. | Portal Fuenterrebollo
 

A més, cal destacar que no només les pessetes són molt apreciades. Com assenyalen des de CaixaBank, hi ha altres monedes espanyoles i històriques que són molt admirades pels col·leccionistes i aficionats. I, tot i que són molt nombroses, destaquen el centè segovià o de 100 escuts d'or, els vuit escuts o l'unça espanyola i la moneda de 100 pessetes de l'any 1983.

La seva popularitat no és una casualitat, ja que la majoria compten amb molt pocs exemplars i mai no apareixen en subhastes. El seu valor pot anar des dels 55 als 944.000 euros, sempre depenent de diversos factors. Per exemple, el centè segovià és el més car perquè únicament es conserven 7 exemplars i el més antic és del 1609.

Amb un valor més baix, trobem les pessetes del 1987 'E-87', estampades amb motiu de la III Exposició Nacional de Numismàtica, i amb un valor al voltant dels 45 euros. Tot i que, també, trobem les 100 pessetes del 1983, amb un valor de 55 euros, o les 50 pessetes del 1984, amb un valor de 70 euros.

Foto d'una moneda de 50 pessetes de 1984.
Algunes monedes, com la de 50 pessetes de 1984, tenen un valor de 70 euros. | Numismática Llamas
 

La manera d'esbrinar el valor del nostre 'tresor'

Una cosa força comuna és el fet de posseir petits tresors sense ser-ne conscient. A més, sense ser un expert, pot ser complicat conèixer el valor de les nostres monedes. Per tant, CaixaBank ha ofert una sèrie de comprovacions útils per conèixer el veritable valor de les monedes.

Entre els passos imprescindibles que cal seguir, trobem el fet de comprovar el seu valor, l'any en què va ser creada i l'emissor. A més, és essencial fixar-se en les estrelles que conté, ja que ens podria donar moltes pistes. De tota manera, hi ha una sèrie d'aplicacions ideades per facilitar-nos la tasca. Un clar exemple és Maktun o Coinoscope. Totes dues analitzen la teva moneda mitjançant la càmera del teu dispositiu mòbil.

D'aquesta manera, és possible conèixer el valor econòmic de la moneda consultant subhastes. Per això, hi ha pàgines com Sixbid, un lloc web que funciona de forma similar a Ebay. Hi trobaràs emmagatzemat tot el valor històric de subhasta de la moneda que vulguis buscar. Així, et podràs fer una idea del preu de cadascuna.