Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una sortida de sol a Sant Quintí de Mediona, Alt Penedès

Torna per fi l'estiu 'normal', adeu a la calor extrema aquesta setmana

Les TºC es normalitzaran amb un ambient ja més normal de canícula lluny dels 40ºC. Més enllà d'algun ruixat de tarda al Pirineu i Ponent, seguirem sense pluges

La calor tan extrema que hem patit aquests darrers dies sembla que té les hores comptades. L'entrada de tramuntana a l'Empordà farà baixar les temperatures en conjunt a partir d'aquest mateix dimarts, 26 de juliol, i es normalitzaran. Serà un ambient càlid i xafogós normal de plena canícula estiuenca però lluny dels extrems de 40º de dies enrere.


La majoria de màximes es mouran entre els 29º i 34º els dies vinents, localment més altes a Ponent, especialment dimarts. La xafogor es mantindrà pesada a la costa amb nits tropicals, però amb un ambient normal per trobar-nos a finals de juliol. Sembla que aquesta tendència de calor canicular sense extrems seguirà amb nosaltres força dies sense noves fortes calorades a la vista.


Tot plegat amb sol en conjunt i poques opcions de pluges, cosa que mantindrà i agreujarà encara més l'extrema sequera que vivim. Tan sols apareixeran alguns ruixats de tarda al Pirineu que, a tot estirar, també poden aparèixer puntualment a Ponent i als Ports. Potser a partir de divendres podríem tenir xàfecs extensos a més comarques, extrem encara per confirmar.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 26 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts al matí | Catalunya Méteo
Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 26 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dimarts a la tarda | Catalunya Méteo


Afluixa la calor

Pel que fa a les temperatures, baixaran arreu aquest dimarts, localment de forma marcada en algunes zones. Moltes màximes es mouran entre els 30º i 35º, tot i que no es descarta encara algun 36 o 37 a l'interior, sobretot a Ponent. Xafogor marcada a la costa amb noves nits tropicals, però de dia ja tindrem una calor més habitual en conjunt.


Un descens tèrmic que es consolidarà el que resta de setmana sense calorades extremes a la vista. Per tant, farà calor típica de canícula, però sense els extrems tan tòrrids que hem tingut dies enrere.


Segueix la sequera

Si ens fixem en l'estat del cel, no es veuen pluges per enlloc una setmana més amb una sequera extrema que s'allargarà. Tan sols apareixeran alguns ruixats de tarda al Pirineu, també aquest dimarts. Aquests xàfecs podrien arribar de forma puntual a punts de Ponent i al voltant dels Ports, però poca cosa en conjunt.


No es descarta que, a partir divendres, hi hagi alguna tongada de tempestes que afectés més comarques. No obstant, aquest extrem encara queda lluny i l'haurem d'anar confirmant. En tot cas, sembla que els ruixats no arribarien a tot arreu i no servirien per revertir la greu sequera.