CaixaBank

L'avís que acaba de fer CaixaBank sobre els pròxims dies: «Canvi radical»

El panorama econòmic és «d'alta» incertesa

El president Vladímir Putin ha fet escac a l'economia dels països europeus. 

Ara és el torn d'incentivar mesures per part dels bancs i els polítics de casa nostra i caldrà veure si faran una bona jugada o, com sempre, serem els peons qui patirem les conseqüències.

Davant aquest futur desconcertant, pel que fa a l'economia, CaixaBank s'ha manifestat, fent un avís important.

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha assegurat aquest divendres que la guerra d'Ucraïna ha causat un «canvi radical d'escenari» per a l'economia mundial, i particularment per a l'europea. 

Durant el seu discurs davant la Junta General d'Accionistes de l'entitat, celebrada a València, el directiu ha reconegut que el panorama econòmic és de volatilitat i «alta» incertesa.

Encara que ha destacat que CaixaBank l'encara amb una situació de solvència i optimisme. 

«La nostra estimació actual per a l'economia espanyola suposa una rebaixa de creixement del PIB d'1,3 punts percentuals», ha reconegut el president de l'entitat.

En aquest sentit, ha alertat que els efectes de la invasió russa sobre Ucraïna van més enllà de l'impacte que pugui tenir de forma directa en l'economia. 

«No hi ha dubte que el que estem vivint suposarà canvis geoestratègics de gran importància per al món i molt especialment per a Europa», ha apuntat.

Es preveu un millor escenari que el de la crisi de 2008

Tot i aquest panorama, Goirigolzarri ha aplaudit la resposta de la Unió Europa davant el conflicte reforçant la seva autonomia. 

En aquesta línia, ha afirmat que el sector bancari espanyol encara aquest escenari complex en millors condicions que el 2008, durant l'anterior etapa de crisis.

Es mantindràn algunes oficines físiques per a la gent gran

Un altre dels temes d'actualitat que ha centrat la intervenció de Goirigolzarri davant els accionistes és el de la bretxa digital. 

En aquest sentit, ha promès que Caixabank no desatendrà el seu públic «sènior» ni tancarà oficines en municipis on sigui l'única entitat present, una reclamació de les zones més despoblades del país.

Repartirà 1179 milions d'euros entre els seus accionistes

Per al que fa a la remuneració als accionistes, el directiu ha proposat a la Junta d'Accionistes la distribució de 0,1463 euros bruts per títol durant el segon trimestre d'aquest any. 

En total, CaixaBank preveu repartir entre els seus accionistes un total de 1179 milions d'euros, que representa el 50% del resultat consolidat del banc.