Una jove amb mascareta pel carrer.

Els experts pronostiquen què passarà després de la fi de les mascaretes

El coronavirus podria aprofitar aquest moment de relaxació

Per desgràcia, la pandèmia del coronavirus encara no ha acabat ni de bon tros. Però cada cop estem més a prop de la preuada normalitat que tant anhelem actualment. Això sí, un pas en fals ens pot fer retrocedir.

Sembla que hem après a conviure amb el virus. Els contagis i les morts es regulen cada cop més, i la població ja no té tanta por de les noves variants. L'última mesura que s'activarà en dues setmanes és la prova: la fi de la màscara a interiors.

Sigui com sigui, diversos experts s'han atrevit a llançar un pronòstic sobre què passarà després d'eliminar aquesta restricció. Ja veiem la llum al final del túnel, però no podem confiar-nos.

Dues persones caminant pel carrer amb mascareta.
Espanya s'acomiadarà de la màscara el pròxim 19 d'abril. | Pixabay 

No és moment de mirar enrere

Afrontem un moment de la pandèmia clau per a nosaltres. Hem sabut controlar els casos de coronavirus i ens oblidem cada cop més d'aquella malaltia que tant ens ha turmentat durant dos anys.

Tot indica que les restriccions, la sanitat i la vacuna ens han estat de gran ajuda. D'una vegada per totes, potser aconseguim vèncer el virus. El confinament, la prohibició de l'oci nocturn i el tancament de fronteres s'ha quedat endarrere.

Després de passar un total de sis onades, Espanya ha demostrat que té un comportament exemplar per al món sencer. Som un dels països amb més vacunats i el gran descens de casos i de morts n'és una prova.

No obstant això, no tot és el que sembla. Alguns professionals sanitaris han volgut fer una crida a la població mundial sobre la fi de la màscara. Potser aquesta decisió és precipitada i podria portar-nos pel mal camí.

Ens traiem l'escut?

Eliminar l'obligatorietat de l'ús de mascareta a interiors és una de les restriccions més exigides pels ciutadans. Així mateix, a molts llocs han decidit escoltar el seu poble, com en el cas d'Espanya, que començarà a partir del pròxim 19 d'abril.

Una de les expertes que s'ha aventurat a predir el futur ha estat Sandra Ciesek, cap de virologia de l'Hospital Universitari Frankfurt. Primerament, considera que ens endinsem cap a una fase del coronavirus on els contagis estaran «més o menys controlats».

Persones amb mascareta caminant pel carrer
Eliminar l'obligatorietat de la màscara podria suposar conseqüències greus. | Europa Press 

En canvi, opina que no és del tot bo anunciar la fi de la màscara tan aviat. Seria millor esperar que es produís un descens encara més gran de les infeccions, per assegurar més la situació sanitària mundial.

És per això que ha alertat que «totes les persones s'infectaran llevat que visquin en un aïllament total». És més, després d'aquesta darrera determinació, resultarà «molt difícil evitar el virus».

Ciesek afirma que aquestes últimes mesures adoptades pels polítics són «negligents». Cal destacar que encara hi ha col·lectius que no han rebut la vacuna contra el coronavirus, com és el cas dels nens menors de 5 anys.

▶️ Anuncian la fecha oficial del fin de las mascarillas

Un futur que no veiem del tot clar

Després d'aquestes darreres declaracions, la població mundial se n'ha replantejat el pensament. Tots coincidim que la màscara resulta francament molesta en el nostre dia a dia, però ningú no s'ha parat a pensar en els milions de casos que ha aconseguit evitar.

Caldrà esperar, després de la fi de la màscara, quin serà el resultat dels registres de coronavirus. Estem molt a prop del nostre objectiu, que no és cap altre que donar per finalitzada la pandèmia, i per això no podem cometre errors.