Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un caixer de CaixaBank

L'avís de CaixaBank sobre els nous bitllets d'euro que arribaran a tota Catalunya

Atenció: el 2024 haurem de començar a utilitzar nous bitllets

Els bitllets que utilitzarem d'aquí a poc canviaran. Així ho ha confirmat el banc més gran de Catalunya, CaixaBank. Més enllà del fet que els pagaments amb targeta s'han incrementat des de la pandèmia, molta gent continua fent servir els diners en efectiu.

De fet, per a alguns ciutadans l'efectiu continua sent el mètode de pagament principal. A més, encara que és recomanable l'ús del pagament amb targeta, tampoc no està de més portar sempre una mica d'efectiu dins de la cartera. Per això, en contra del que molta gent pugui pensar, la fi dels diners en efectiu no tindrà lloc.

D'altra banda, des de la Unió Europea estan desenvolupant nous dissenys per a la moneda euro. D'aquesta manera, d'aquí a molt poc, els bitllets tornaran a canviar per adaptar-se a les necessitats actuals dels milions d'europeus.

L'efectiu continua sent un mètode de pagament popular

CaixaBank està molt atent a aquests nous canvis que es faran a la Unió Europea. Així mateix, des de l'entitat bancària, recorden la importància que continuen tenint els diners en efectiu: «Cal recordar que un dels últims estudis sobre els hàbits de pagament dels consumidors de l'eurozona evidencia que l'efectiu segueix sent el mitjà més popular».

Com que no ens acomiadarem, almenys pròximament, dels diners en efectiu, la Unió Europea llançarà nous bitllets que veuran la llum a partir del 2024. I ja ho sabem tot.

Foto d'una mà amb bitllets de 50 euros.
Els bitllets d'euro canviaran a partir de 2024. | CatalunyaDiari

Els diners en efectiu patiran canvis

Els nous bitllets d'euro estaran vigents des del 2024. Segons Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu, aquesta és la raó del canvi: «Ha arribat l'hora d'actualitzar l'aspecte dels nostres bitllets perquè els europeus de totes les edats i procedències puguin identificar-se amb ells». Des de CaixaBank han volgut avisar, en aquest sentit, què passarà amb aquests nous bitllets a través de la seva seu electrònica.

Així seran els nous diners, segons CaixaBank

L'entitat bancària indica com serà el procés dels nous dissenys: «Partirà amb la creació de diversos grups de discussió que, segons les diferents sensibilitats dels ciutadans de la Unió Europea, donaran a conèixer una llista de propostes». En concret, els suggeriments per dur a terme els estils tindran en compte les «èpoques i els estils» que representen Europa, afirma l'entitat.

A més a més, aquests bitllets atendran àrees com ara la natura, la tecnologia o les ciències socials. Des de CaixaBank informen que el cor dels nous euros serà «el signe d'identitat d'una Europa oberta al món».

Tingues en compte el nou disseny

Un altre dels avisos de CaixaBank va relacionat amb l'ús que farem els ciutadans d'aquests diners en efectiu. Quan entrin els nous bitllets en circulació, hi haurà canvis pel que fa a les operacions amb diners.

No obstant això, cal tenir en compte que aquests diners seran igual de vàlids que els bitllets antics, aquests que fem servir actualment. Per això, rebre un dels nous exemplars no és una estafa, sinó un fet que passarà habitualment fins que estiguin tots al mercat.

Tanmateix, des de CaixaBank han volgut incidir en la importància de conèixer el disseny dels nous bitllets. D'aquesta manera, podrem estar al corrent en cas de rebre un bitllet que pugui ser fals.

CaixaBank explica com es crearan els nous bitllets

Nuria Oliver serà la representant que redissenyarà els nous bitllets d'euro. Després, es convocarà un concurs per tal de procedir amb el disseny. Després, es tornarà a fer una consulta ciutadana. Com detalla CaixaBank: «El Consell de Govern del Banc Central Europeu prendrà la decisió definitiva per a la implementació del disseny i la fabricació definitiva dels nous bitllets».