Imatge d'un temporal a Barcelona

Avís dels meteoròlegs per aquest dilluns a la tarda a Catalunya: molt de compte

Diverses comarques de Catalunya estaran en alerta per fortes pluges

El Servei Meteorològic de Catalunya (METEOCAT) alerta sobre el canvi de temps que ha d'arribar aquesta tarda. Els meteoròlegs del nostre país ja ho alertaven la setmana passada, i avui s'ha confirmat. La inestabilitat que caracteritzava la meteorologia del mes de maig, sembla que també marcarà aquest mes de juny.

A poc a poc, la calor va arribant, però els núvols continuen descarregant. La setmana passada hi havia territoris de Catalunya en alerta per perill moderat de pluges i, la previsió d'aquesta setmana, va en la mateixa direcció. A partir d'aquesta tarda, s'espera que tornin la calamarsa i les fortes precipitacions.

Perill alt per pluges aquesta tarda de dilluns

Aquest cap de setmana els ruixats ja es van deixar veure en alguns punts del país, i aquesta tarda s'espera que reapareguin a bona part de Catalunya. A la Catalunya Central serà on plourà més fort. S'esperen ruixats acompanyats de tempesta i calamarsada de perill alt al Berguedà, a Osona, al Moianès, al Bages, al Solsonès, a Segarra i a l'Anoia. Concretament, s'esperen més de 20mm en 30 minuts, entre les 12 del migdia i les 18 de la tarda.

Mapa de la previsió meteorològica d'aquesta tarda de dimarts 5 de juny de 2023 a Catalunya
Més de mitja Catalunya en alerta per pluges aquest dilluns 5 de juny a la tarda. | Meteocat
La situació de perill, però, no només afectarà aquesta zona, sinó que més de 20 comarques estaran en alerta groga per precipitacions aquesta tarda de dilluns 5 de juny. 

Municipis en alerta groga

L'alerta groga afectarà gairebé a totes les províncies de Catalunya. A Lleida, estaran en alerta a les Garrigues, a l'Urgell, al Pla de l'Urgell, la Noguera i a Segarra. Al Camp de Tarragona hi estaran al Baix Camp, a la Conca de Barberà, al Priorat, a l'Alt Camp i al Baix Penedès.

A Barcelona afectarà el Baix Llobregat, al Vallès Occidental, al Vallès Oriental, i a l'Alt Penedès. A Girona, l'alerta afectarà l'Alt Empordà, al Gironès, al Pla de l'Estany, a la Garrotxa, a la Selva i al Ripollès. Al Pirineu, també estaran en alerta. Concretament, al Pallars Jussà i a l'Alt Urgell. 

Encara que l'alerta sigui present a gairebé tot el territori, no s'esperen pluges en tots ells. El Camp de Tarragona i Barcelona estan en alerta, però no s'hi esperen pluges. En cas que n'hi hagi, seran molt poc abundants. En canvi, sí que s'esperen ruixats a Girona, a Lleida i als Pirineus, aquests, seran d'intensitat feble i moderada. 

Demà, 6 de juny, més pluja

La previsió per demà serà molt semblant a la d'avui. El matí serà assolellat i les temperatures seran altes, se situaran entorn dels 26ºC. Els ruixats apareixeran de tarda, en alguns punts del Pirineu, la Catalunya Central i Girona.

Mapa de la previsió meteorològica per demà 6 de juny de 2023
L'alerta groga per pluges es mantindrà demà en alguns punts de Catalunya. | Meteocat

S'espera que les pluges siguin febles i moderades, però d'intensitat forta al Pirineu. En alguns punts, també aniran acompanyades de tempesta i calamarsa. Pel que fa a temperatures, seran lleugerament més altes que les d'avui. La màxima serà de 29 graus en molts punts de Catalunya.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!