Muntatge amb una imatge de diverses formigues i un cercle amb la cara de Jorge Rey

Jorge Rey avisa del temps que tindrem els pròxims dies: «Ahir vaig veure formigues»

Jorge Rey pronostica més tempestes durant aquesta setmana

Jorge Rey avisa del temps que tindrem els pròxims dies. Explica que «ahir vaig veure formigues, amb presses, unes quantes». Un senyal que alguna cosa passarà des del punt de vista meteorològic.

El jove indica que hi va haver «un matí en què picava el sol i va topar amb una bona tempesta». El període d'inestabilitat amb què va tancar el mes de maig sembla que s'allargarà uns quants dies.

«Continuarem amb pluges a la Península, sobretot a les zones del nord-oest. Però en general veurem precipitacions generoses a Castella i Lleó», apunta al seu canal de Youtube. En qualsevol cas, el mal temps serà visible a tot Espanya.

De fet, preveu que serà inevitable fins i tot a «les illes Canàries, on s'esperen precipitacions els pròxims dies». Jorge Rey explica que «cap al 20 esperem donar-vos uns resultats en què puguem aprofundir més sobre l'estiu».

Persona subjectant un paraigua i caminant sota la pluja
Les pluges ens acompanyaran durant aquesta setmana. | Getty Images

La previsió del temps per al juny

Jorge Rey avança que la «primera quinzena serà passada per aigua», mentre que a «la segona s'espera una millora». Pronostica a partir del 15 «una sortida del sol després de la tempesta», així ho indiquen «els models» i confia a confirmar-ho «els pròxims dies».

Molta gent es posa en contacte amb ell per conèixer el que passarà des del punt de vista climatològic al juny, sobretot perquè tenen «bodes i comunions». També hi ha moltes festivitats pel territori nacional, com ara «San Pedro a Burgos i Zamora», que estan pendents del temps. El jove insisteix que la segona part del mes serà «més calmat». Durant els pròxims dies hi ha «més probabilitat de tenir tempestes».

Les tempestes ens acompanyaran uns quants dies

Ens trobem davant d'un mes de juny força atípic. Aquesta setmana la comencem amb tempestes en àrees del centre que s'estendran a partir del migdia a gran part del territori peninsular. Seran menys probables al litoral, sud-oest i sota Ebre, publica el portal eltiempo.es.

No es descarta que també es produeixin episodis tempestuosos a les Balears, encara que serien molt febles. D'altra banda, a les Canàries és possible que a última hora un front deixi pluges. Segons els models, una borrasca arribaria des de l'Atlàntic i s'establiria a la zona occidental de la Península. Un front associat a aquesta borrasca travessarà les Canàries dimarts i deixarà fortes precipitacions a les illes situades més a l'oest.

La situació resultarà totalment diferent a la Península, on les pluges escassejaran. Hi ha més probabilitats que facin acte de presència a la meitat nord en punts de muntanya. L'endemà, dimecres, la borrasca se situaria sobre les illes Açores. El front que va afectar les Canàries s'estén fins al sud-oest i les precipitacions avançaran cap al vessant atlàntic, amb possibilitats que es mantinguin unes quantes jornades.

Un home travessant el carrer enmig d'una tempesta i amb cotxes darrere
Les precipitacions seran més abundants aquesta primera quinzena de juny. | Europa Press

Tot queda pendent de l'evolució d'aquesta borrasca. A mesura que passin les hores, hi ha possibilitats que es debiliti i que amb prou feines es deixi notar a Espanya. Adverteixen que els xàfecs podrien allargar-se fins divendres o dissabte. En qualsevol cas, cada cop seran més fràgils i afectaran menys àrees. Es preveu que la setmana resulti més humida del que és habitual en aquesta època de l'any.

Les temperatures encara no remunten

El temps estarà marcat per la inestabilitat, però també per la baixada dels termòmetres. Les temperatures continuen estant per sota del que s'esperava. Al llarg de dimarts s'espera un lleuger increment a la vall del Guadalquivir, on arribaran als 32 °C.

Dimecres pronostiquen una altra caiguda que deixarà màximes al voltant dels 20 °C i 25 °C a gran part d'Espanya. Només a la vall de l'Ebre es podrien fregar els 30 °C.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!