Miki Núñez i Marta Torné, els presentadors d'Eufòria de TV3.

TV3 fa història amb 'Eufòria' i assoleix el que mai havia aconseguit

Aquest divendres passat es va poder viure la segona semifinal de l'edició

Aquest divendres va ser la segona semifinal d''Eufòria', el gran talent show de TV3 que s'ha convertit en una cita obligada per tots els amants de la música catalana. La segona edició del talent show està tenint un èxit aclaparador, així ho mostren les dades d'audiència que ha obtingut durant tota la temporada. 

Encara que ha estat envoltada per diferents polèmiques, les dades d'aquesta segona edició han estat un rècord absolut. El programa ha anat superant-se setmana rere setmana en audiències. Aquest divendres, la gala 12 va tornar a ser la líder de la nit. Va aconseguir reunir 347.000 espectadors i un 20,6% guanyant al seu principal competidor: Tu cara me suena.

El concurs musical d'Antena 3 va quedar per sota del talent show català, va aconseguir 213.000 seguidors i un 14,7%. Per tant, TV3 va tornar a establir-se com a guanyadora de la nit. A més, aquest divendres, la corpo va batre el rècord absolut de participació de vots. Un total de 230.000 espectadors van votar, unes xifres que superen el rècord de 170.000 de la final de la primera edició.

La final, però, cada cop és més a prop. Dels 16 participants que van entrar al programa per guanyar i convertir-se en la millor veu de Catalunya, ja només en queden 3, qui competiran aquest divendres per ser els guanyadors de l'edició. 

La Sofia i el Tomàs, eliminats per sorpresa

Les tres veus candidates a ser la millor de Catalunya son la de l'Alèxia, la Jim i la Carla que, mentre l'Alèxia ja tenia el pas a la final assegurat des de feia unes setmanes, la Jim i la Carla van haver de competir contra el Tomàs i la Sofia, que van quedar eliminats aquest divendres 2 de juny.

La Jim, el Tomàs, la Sofia i la Carla perseguien arribar a la final defensant els temes de Tattoo, de Loren, Radioactive d'Imagine Dragons, Perra de Rigoberta Baldini i When love takes over de David Guetta. Després de les actuacions de la primera ronda, el públic va escollir els tres concursants que passarien a la següent.

En aquesta primera ronda hi va haver més de 110.000 vots, dels quals el 75% va decidir que el primer eliminat fos en Tomàs. La seva expulsió va causar molta emoció. De fet, la presentadora, Marta Torné, no va poder contenir les llàgrimes en acomiadar-lo. 

Marta Torné, presentadora d'Eufòria, s'emociona en acomiadar en Tomàs
Marta Torné es va emocionar en acomiadar en Tomàs. | TV3

Per la seva banda, l'Alèxia, que ja estava classificada per la final, va interpretar Memory, de Barbara Streisand. Ella, però, actuava sense pressió. No es va sotmetre ni al veredicte del públic, ni del jurat, ni del VAR, ja que ja tenia el passi a la final assegurat des de la gala anterior.

L'Alèxia, una de les finalistes de la segona edició d'Eufòria
L'Alèxia s'haurà d'enfrontar contra la Jim i la Carla per guanyar la final. | TV3

La final serà femenina

Després de l'eliminació del Tomàs a la primera ronda el programa va continuar amb més actuacions. Les tres participants, la Jim, la Carla i la Sofia, s'enfrontaven per aconseguir les dues places restants per a la gran final. La Jim va interpretar Jugular del Triquell, la Carla La Rosa d'El petit príncep, i la Sofia, Like a prayer de Madonna. 

Un cop finalitzades les tres actuacions va arribar el moment decisiu: les concursants s'havien d'enfrontar a les votacions del públic. Els resultats van quedar molt ajustats, i no es va rebel·lar el percentatge que corresponia a cada una, només es va rebel·lar el de la Sofia, qui només va obtenir un 27% dels vots per passar a la gran final. 

La Carla, la Jim i la Sofia, les 3 participants d'Eufòria
La Sofia es va convertir en la segona expulsada de la nit. | TV3

Una final plena de polèmiques

Aquesta segona semifinal acabava amb l'expulsió d'en Tomàs i la Sofia, dos dels personatges més icònics de l'edició. Dues expulsions que van generar controvèrsia entre el públic, i, com sempre, va despertar polèmica entre els espectadors.

Amb tot, la final d'aquest divendres, 9 de juny, serà 100% femenina. La Jim, la Carla, i l'Alèxia lluitaran per prendre el relleu a la Mariona Escoda, la guanyadora de l'anterior edició, i per convertir-se en la veu guanyadora d'aquesta segona edició. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!