Muntatge amb un pla detall d'una persona repostant en una benzinera i tres cercles amb els logos de Cepsa, Repsol i Shell

El truc que Repsol, Cepsa i Shell no volen que sàpigues: menys visites a la benzinera

Adoptant una sèrie d'hàbits al volant aconseguirem estalviar fins a un 30 % en combustible

Hi ha una sèrie de trucs que evitaran que hagis d'acudir amb tanta freqüència a omplir el dipòsit a les estacions de servei. No obstant això, Repsol, Cepsa i Shell no colen que els coneguis. Si els portem a terme, l'estalvi pot arribar a assolir el 30 %.

És clar que la manera de conduir influeix molt sobre el consum del cotxe. Procura fer-ho d'una manera eficient, sense accelerades i amb marxes llargues. Són recomanacions que hem estat llegint des de fa molt de temps i que donen un gran resultat. Aquells que ja han aconseguit incorporar aquests hàbits al seu dia a dia ho poden corroborar. Amb el temps es pot apreciar l'estalvi, que arribarà a centenars d'euros si ets dels que utilitza el cotxe diàriament, sobretot per fer trajectes llargs.

En definitiva, es tracta d'optimitzar al màxim el consum de carburant. Hi ha una sèrie d'accions que, en cas d'aplicar-les, evitaràs alguna visita a la benzinera durant el mes.

La importància de conduir de forma eficient

És important que adquireixis uns bons costums al volant per reduir la despesa en combustible. La clau rau principalment a conduir de forma eficient, sense excedir-se amb la velocitat i tractant de mantenir una velocitat estable durant el trajecte. També es requereix l'ús de marxes llargues i evitar les brusquedats, tant a l'hora d'accelerar com per disminuir la marxa.

Treballador d'una gasolinera proveint de gasoil un cotxe blanc
Evitaràs diverses visites a la benzinera si condueixes de forma eficient. | Getty Images

Un altre hàbit que hem adquirit i que en realitat és perjudicial per al nostre propòsit està relacionat amb l'aire condicionat. Davant d'una situació de molta calor o molt de fred, tendim a posar en marxa aquest sistema només entrar al vehicle, però és un error molt comú que té solució. El millor és que esperem uns minuts abans d'encendre'l. És preferible esperar fins que el motor arribi a una certa temperatura i així funcionarà molt millor.

Pel que fa a l'aire condicionat, també hi ha un altre assumpte que cal tenir en compte. Alguns conductors l'encenen i apaguen cada poc temps en un intent d'estalviar. Tanmateix, en realitat això no resulta eficient, ja que provocarà un consum més gran: és preferible deixar-lo sempre a una temperatura estable.

Ara que s'acosten les vacances, molts gaudiran d'uns quants dies de descans lluny de casa seva. Això farà que el maleter s'ompli de maletes i estris per molt de temps. El pes també influeix en la despesa de carburant. Com més càrrega suporti el vehicle, més gran serà l'esforç que hagi de fer, i això farà que es consumeixi més combustible. Procura viatjar sempre que puguis amb poc de pes i deixa-hi fora tot allò que no calgui.

Fila de cotxes aturats en la carretera
Apaga el motor si has d'estar molt de temps aturat. | Getty Images

Encara que resulti una cosa òbvia, a les parades que es prolonguin massa també es recomana apagar el motor. Per exemple, quan sàpigues que estaràs detingut més d'un minut. És el que passa quan estem en un embús o estacionats en doble fila esperant algú.

La importància del manteniment

Val la pena que fem les revisions pertinents perquè el nostre cotxe rendeixi tan bé com sigui possible. Un manteniment adequat farà que el vehicle ofereixi la seva millor versió i ens permeti estalviar en benzina.

En aquest sentit, cal parar atenció  als pneumàtics. Es presenten com un element bàsic que també repercutirà sobre la despesa en benzina o gasoil. Procura que tinguin en tot moment la pressió correcta i es trobin en perfectes condicions. En cas de no ser així, la resistència que han d'afrontar durant el trajecte serà més gran i això implicarà una necessitat més gran de combustible. Són accions i hàbits molt senzills que a Repsol, Cepsa i Shell no els interessa que descobreixis.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!