Iker Jiménez continua amb la seva labor divulgativa al capdavant d''Informe Covid', on dona les últimes novetats sobre l'avanç de la pandèmia. Per a això compta amb la col·laboració de diversos experts en la matèria, en un intent de conscienciar a la població sobre la crisi sanitària que estem travessant i les conseqüències de no prendre les mesures necessàries per a frenar els contagis.
En el programa del passat dijous, César Carballo, metge d'urgències de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid, aprofitava la seva intervenció per a alertar sobre la situació que estem travessant i que es complicarà en les pròximes setmanes.
La crida urgent de César Carballo
Més preocupat que mai, el doctor César Carballo feia una crida al govern perquè actués de manera immediata davant l'inici de la tercera onada i les conseqüències que ja es comencen a experimentar en alguns hospitals de la geografia espanyola, on es troben molt prop del col·lapse.
«Espanya ha de parar i vacunar 24 hores durant un mes. Estem en pandèmia. És el que hi ha» deia res més començar la seva intervenció. Amb les experiències que la primera i segona onada ens va deixar, resulta increïble que l'Executiu no hagi après res i continuï sense aplicar mesures més restrictives com sí que han fet altres països.
«Després ens diran alarmistes, però és curiós el que passa en aquest país. Merkel va dir que la quantitat de morts no és tolerable i confina; Israel ha confinat al setembre i torna a confinar perquè la seva llei diu que el principi que preval és la vida» explicava Carballo, lamentant que al nostre país siguin uns altres els motius que s'anteposin a la salut.
El doctor sempre s'ha mostrat prudent a l'hora de llançar la seva opinió sobre com s'està manejant la pandèmia a Espanya, però les dades actuals no passen desapercebudes per als treballadors sanitaris que són els que s'enfronten al virus diàriament i en primera línia de batalla. Són mesos els que porten lluitant i demanant responsabilitat, ja que ningú millor que ells saben el panorama que diàriament han de presenciar.
«Hem posat en una balança euros i morts, i guanyen els euros»
Iker Jiménez no va deixar escapar l'oportunitat d'assenyalar que Carballo estava especialment «fastiguejat» i aquest li va donar la raó: «Què passa en aquest país? Hem posat en una balança euros i morts i guanyen els euros» lamentava el metge en veure com l'activitat econòmica prevalia més que la salut.
«Celebrem tenir oberts els bars i els centres comercials i ho patirem. Ja ho estem sofrint. Portem 10 dies dolentíssims a Madrid. Estem a les portes del que va passar al març. No entenem el que pot passar? El mort espanyol és diferent del mort alemany?» es queixava César Carballo. «Sembla que en aquest país ens hem fet l'oïda a escoltar 100, 200, 300 morts... Que és el que comporta el fet de tenir aquestes incidències acumulades. Quantes morts és capaç de tolerar l'oïda espanyola?» es preguntava.
Tremendament sorprès s'ha mostrat Carballo en veure com continuen arribant vols procedents del Regne Unit quan el cep britànic està circulant sense control pel país. «Això continua sent un colador» va explicar opinant que no s'estan fent controls exhaustius en els aeroports.
Tots els experts van assegurar que després de les vacances de Nadal les conseqüències serien molt greus, i no s'han equivocat. No s'entén per què no s'han pres mesures més dràstiques i segueixen sense aplicar-se: «Europa ha de frenar i confinar durant 20 dies. Vaig dir que el Nadal seria brutal si no ens confinaven i ara, el que estem veient és tremend» va dir de manera rotunda Carballo.