Els Mossos, farts: Denuncien que alguns agents «es congelen» amb l'uniforme actual

«No és un caprici, és una necessitat», adverteix el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC)

Un agent dels Mossos d'Esquadra caminant per la neu
El sindicat SPC denuncia que els agents dels Mossos destinats al Pirineu reben la mateixa roba que els destinats a Barcelona. | ACN

El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha denunciat davant Inspecció de Treball que els agents del cos de Mossos d'Esquadra del Pirineu Occidental «es congelen» amb l'uniforme actual. En un comunicat d'aquest divendres acusen el Departament d'Interior de «jugar constantment amb la salut i la seguretat dels agents» i per això reclamen un uniforme que ajudi a prevenir el fred per les zones de climatologia extrema de Catalunya.

En un comunicat, indiquen que aquesta setmana s'han registrat 34 graus negatius al Clot de la Llança i els agents han treballat amb entre 9 i 14 graus sota zero durant el dia al túnel de Vielha. En aquest sentit, han denunciat que els agents destinats al Pirineu Occidental «reben els mateixos pantalons de pinces, camises, botes i jaquetes que els agents destinats a Barcelona».

Aquesta nova denúncia arriba durant el temporal de fred i neu provocat per la borrasca Filomena a Catalunya. En aquest sentit, asseguren que els mossos destinats al Pirineu i Prepirineu acaben amb els «peus xops malgrat les botes 'waterproof'», alhora que denuncien que les samarretes no són tèrmiques i que la funda de pantaló 'impermeable' no transpira.

Anys de reclamacions

En el seu comunicat, el SPC assegura que acumulen «anys de reclamacions», amb fins a quatre resolucions al Parlament i una moció que «instaven a solucionar el problema», així com denuncies a la Inspecció de Treball. En aquest sentit, el sindicat dels Mossos assegura que el passat mes de novembre van traslladar la problemàtica al mateix conseller d'Interior, Miquel Sàmper, durant la celebració del Consell de la Policia.

Des del SPC lamenten que no s'hagin atès les reclamacions del cos, assegurant que «ja no ens creiem l’excusa que han de canviar-nos la uniformitat, després d’anys i uns quants anuncis i presentacions de noves uniformitats inexistents». El comunicat del sindicat conclou que «la realitat és que no hi ha uniformitat nova i l’existent és inadequada a llocs de climatologia extrema de Catalunya».


Comentaris

envia el comentari