Els comerços de més de 400 metres quadrats no poden obrir

Encara que redueixin l'espai de venda, els establiments que superin aquesta superfície no podran reobrir fins al 17 de gener

Pla general d'una dona caminant per l'Eix Comercial de Lleida
El comerç i la restauració han patit novament un fortíssim cop ara just quan alguns començaven a recuperar-se | Catalunya Diari

Els centres, recintes, galeries comercials i establiments de comerç al detall amb més de 400 metres quadrats hauran d'estar tancats fins al 17 de gener, encara que redueixin l'espai de venda.

El Procicat ha fet l'aclariment després dels dubtes sorgits aquest dijous, quan entraven en vigor les noves restriccions. A finals d'octubre, el Govern va prohibir l'obertura de les botigues de més de 800 metres quadrats, a excepció que acotessin l'espai obert a aquesta superfície i respectessin l'aforament màxim del 30%. Aquest supòsit no s'aplica a les restriccions en vigor i, per tant, les botigues de més de 400 metres quadrats hauran de romandre tancades encara que redueixin la superfície comercial.

Els establiments amb una superfície igual o inferior a 400 metres quadrats podran obrir, amb un aforament del 30%, entre dilluns i divendres. El cap de setmana només podran obrir els establiments de serveis essencials, és a dir, alimentació, productes higiènics, serveis essencials, farmàcies, òptiques, concessionaris d'automòbils o perruqueries i centres d'estètica, entre altres.

El Procicat també considera justificats els desplaçaments per comprar productes essencials que no estiguin disponibles en el mateix municipi i recomana reduir el nombre de persones i el temps a l'interior dels establiments per evitar la propagació del virus. Per aquest mateix motiu, demana als comerços que reforcin la ventilació.

La restauració i el comerç porten carbó als consellers

Ahir dijous, 7 de gener, les patronals de la restauració i el comerç van portar carbó als consellers de la Generalitat com a mostra del «rebuig frontal» a les noves restriccions, en vigor des d'ahir. L'acte simbòlic va començar a dos quarts d'onze a la Plaça Sant Jaume.

Representants del Gremi de Restauració de Barcelona, Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç van deixar diversos sacs de carbó a les portes de l'oficina de registre al carrer de Sant Honorat i van entregar una carta signada pels Reis Mags en què denunciaven la situació actual. «Cada any visitem Catalunya per aquestes dates i feia dècades que no trobàvem tantes famílies preocupades, tants emprenedors arruïnats, tants negocis a la vora del precipici», sostenen a la carta.


Comentaris

envia el comentari