Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Trànsit

Avís de la DGT: el dia i l'hora que no has de sortir a la carretera

La DGT adverteix dels dies més complicats per circular

La DGT ha compartit el dia i les hores en què no hauries de sortir a la carretera: és conscient que en els pròxims dies es faran milions de desplaçaments per les carreteres. El pont de Tots Sants es prolongarà durant quatre jornades, per la qual cosa molta gent agafarà el vehicle particular.

Les previsions de l'òrgan dirigit per Pere Navarro indiquen que, en total, hi haurà 6,6 milions de viatges de llarg recorregut. Per això, reforçaran els mitjans humans i materials amb el propòsit de «garantir la seguretat i fluïdesa de la circulació». Entenen que el cotxe serà el mitjà utilitzat per la majoria, que aprofitarà aquests dies per anar-se'n a segones residències i altres municipis. Tanmateix, no només auguren un increment dels viatges de llarg recorregut, els curts també s'intensificaran a causa de les visites als cementiris.

Les hores més problemàtiques per als conductors

Des de la DGT insisteixen en les hores i els dies que poden causar més problemes a l'hora de circular i que caldria evitar: divendres a la tarda, a partir de les 15.00 h, i dissabte al matí, des de les 08.00 h. Això es notarà més, sobretot, a les sortides de les grans ciutats i a les principals vies de comunicació. En destaquen les carreteres que condueixen a zones turístiques i de segona residència. En el cas d'aquestes destinacions, també auguren possibles contratemps a última hora de la tarda tant divendres com dissabte.

Un accident de trànsit a l'AP-7 a Mollet del Vallès
La DGT indica les hores que has d'evitar per no patir les retencions. | Trànsit

Les previsions de trànsit per al pont

La DGT espera «intensitats elevades» de circulació diumenge al matí a la sortida dels grans nuclis urbans en viatges de curt recorregut a llocs d'oci principalment. A la tarda, s'espera que molta gent torni a casa, però la intensitat de vehicles serà inferior a qualsevol diumenge.

Cal recordar que per a la majoria hi haurà pont, però altres hauran de complir les seves obligacions laborals dilluns. El començament de setmana resultarà força tranquil. Trànsit creu que es produiran els moviments regulars d'entrada i de sortida a zones urbanes, ja que és un dia laborable, encara que de menys intensitat.

Sí que confien que hi haurà més desplaçaments a la tarda en sentit sortida, perquè l'endemà moltes persones acudiran als cementiris. El mateix passarà amb aquelles que se'n vagin a les segones residències.

Cementiri de San Fernando per Tots Sants
Molta gent acudirà als cementiris. | Europa Press

Dimarts serà un dia molt intens

Durant dimarts estimen que des de primeres hores hi haurà molt de moviment de vehicles. Serà així durant tota la jornada, sobretot per a aquells que pretenguin accedir als cementiris. Adverteixen problemes rellevants de circulació al voltant d'aquests espais, a més de la manca d'aparcament.

L'operació tornada tindrà lloc a la tarda. És previsible que hi hagi una major intensitat de trànsit als principals eixos viaris que condueixen a les grans ciutats, especialment a autopistes i autovies. Tot fa indicar que a partir de les 20.00 h, els problemes es traslladaran a les entrades dels nuclis urbans. Per això, és important, tal com recorden sempre, fer els viatges amb antelació i evitar les hores de més trànsit de cotxes. Serà la manera de conduir més còmode i segur.

Les mesures que proposa la DGT

Per tal d'evitar retencions aquest pont, des de la DGT anuncien que prendran una sèrie de mesures. Instal·laran carrils addicionals en el sentit contrari en les vies amb forts nivells de circulació. També tenen previst restringir la presència de camions i vehicles de mercaderies des de divendres fins dimarts. Per últim, limitaran al màxim qualsevol classe de prova esportiva o esdeveniment que impliqui l'ocupació de les carreteres.