Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
César Carballo a Antena 3.

L'avís del doctor Carballo si tens aquests símptomes just ara

César Carballo posa el focus en un seguit de símptomes del coronavirus alarmants

César Carballo s'ha erigit en un dels portaveus sanitaris per analitzar la pandèmia del coronavirus a diferents mitjans de comunicació. L'urgenciòleg del Ramon i Cajal ha aconseguit una cadira en diversos programes de les cadenes generalistes i autonòmiques. I sempre ofereix un punt de vista precís sobre l'avenç de la pandèmia al nostre país.

A més de col·laborar amb La Sexta i Telemadrid, el doctor gallec ha publicat un llibre fa poques setmanes on explica la seva experiència a urgències. Desde la trinchera relata els secrets de la seva extensa carrera professional, en la qual ha viscut innombrables experiències i que ha volgut plasmar en aquesta publicació.

César Carballo fent-se una selfie en un plató de televisió
El doctor César Carballo parla dels greus símptomes de la covid persistent | Twitter / @ccarballo50

El cas és que Carballo segueix analitzant al detall tot allò que es relaciona amb el coronavirus. En els darrers mesos, la seva atenció s'ha enfocat a l'evolució d'òmicron, una versió molt contagiosa del coronavirus que va disparar la incidència de casos a la sisena onada.

Actualment, amb la incidència controlada, l'atenció es posa en altres temes relacionats amb les seqüeles de la pandèmia. Una de les que més preocupen el doctor Carballo és la covid persistent.

La sisena onada va donant els seus últims cops al nostre país

En aquests moments, la incidència acumulada a 14 dies es frena a Espanya, després de baixar només cinc punts l'últim dia fins a quedar-se en 430 casos. Parlem d'un risc alt de transmissió, però amb una ocupació hospitalària a les UCI del 8,1%, i en planta del 4%, que continua baixant.

El doctor César Carballo en una intervenció en el programa de Quatre Horitzó Informe Covid
El doctor César Carballo a una intervenció al programa de Cuatro 'Horizonte Informe Covid' | CUATRO

Les dades epidemiològiques posen de manifest que en set dies l'indicador de transmissió acumulada a 14 dies ha baixat en una mitjana de només 8 punts per dia.

I ho ha fet mentre les comunitats han anat reduint les restriccions segons anava perdent força la sisena onada. Això sí, la incidència creix en algunes regions, com són les Balears, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia i el País Basc.

Sanitat va notificar ahir 21.936 nous casos, mentre puja la incidència acumulada a set dies, això sí, de forma lleu. Creix a sis punts fins a situar-se en els 211 casos. Aquesta incidència va començar a pujar dijous passat quan va acabar en 192 casos, i des d'allà va començar a pujar.

Carballo alerta a tots sobre els símptomes de la covid persistent al seu consultori virtual

Amb tota aquesta situació, el doctor Carballo ha explicat al seu consultori de Marca amb Francisco Mera. Aquest doctor és president del Centre de recerca i difusió de la covid persistent, a més de ser investigador de la Fundació IDIAP.

Fotomuntatge del rostre de César Carballo i una sala d'hospital
César Carballo ha revelat al seu programa quins són els símptomes més greus de la covid persistent | Catalunya Diari

Un expert en la matèria amb qui ha analitzat les claus de la covid persistent. En aquest segon consultori de César Carballo, tots dos han posat el focus en els símptomes que poden fer veure la seva presència.

«El més freqüent és el cansament físic, la gent se sent com amb una grip, com que estàs fet pols i que qualsevol cosa que facis és com un esforç sobrevingut. Hi ha gent que arriba a no sortir de casa. Molts que feien esport ja no ho fan, fet que també repercuteix en el seu organisme», asseverava el convidat de César Carballo.

A més, Mera ha incidit en altres símptomes greus que no hem de deixar passar. «Després hi ha la part de la memòria, que és importantíssima, perquè no es poden concentrar, la falta d'atenció, la falta d'aire. Que ara, per exemple, una persona jove es fatiga pujant unes escales perquè no pot respirar. Alguns també es refereixen al dolor una mica erràtic, que els fa tot mal», sentenciava Francisco Mera.