Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona estornudant amb la mascareta posada.

Sanitat deixarà de comptar els contagis de coronavirus a Espanya

El procés de «gripalització» del coronavirus ja ha començat

Tal com hem anat avançant, la pandèmia del coronavirus està arribant al final, i prova d'això són les darreres notícies. El virus ha deixat de ser tan perillós com abans i en qüestió de temps serà tractat com una grip.

Així ho han informat les autoritats, que han decidit deixar de comptar els casos a tot Espanya. El Consell Interterritorial de Salut celebrat aquest dijous ha deixat sorprès més d'un amb les determinacions preses.

Persones amb mascareta caminant pel carrer
Els casos de coronavirus a Espanya es deixaran de comptar pròximament. | Europa Press

A partir d'ara, el coronavirus ja no fa tanta por i sembla que d'una vegada per totes l'hem aconseguit vèncer.

L'últim esforç

Sanitat creu que actualment és oportú prendre aquesta mesura. Els contagis de coronavirus deixaran de comptar-se a tot el territori espanyol. No obstant això, hi ha una excepció, els casos greus i les persones vulnerables sí que seran tingudes en compte per recopilar dades.

Cal destacar que aquesta resolució és oficial, però no se sap la data de quan es començarà a dur a terme. De moment, tot segueix com abans, comptant un per un els infectats a Espanya.

Molts consideren que aquest és el primer pas per posar fi a la pandèmia i acomiadar-se per fi del coronavirus. No obstant això, encara no hi ha res segur i hem de continuar lluitant per fer que aquest malson s'acabi.

Un pas més cap a la normalitat

La malaltia, que va arribar al país fa exactament dos anys, estaria donant els últims cops de cua abans de ser etiquetada com una grip comuna. El coronavirus ha deixat de fer tanta por, i això es nota als carrers espanyols.

El procés de «gripalització» és una mesura que s'havia plantejat per les autoritats, i sembla que en qüestió d'hores pot marcar un abans i un després a la pandèmia.

Dues persones caminant pel carrer amb mascareta.
Deixar de comptar els casos suposa un gran avenç per al coronavirus. | Pixabay 

La vigilància que tindrà el coronavirus a partir d'ara serà molt similar a la que té un quadre de grip comú. Aquest pla de monitoratge s'anomena sentinella i sembla que té data al calendari.

Segons apunten diverses fonts, aquesta mesura ha de tenir lloc abans del primer trimestre del 2023, però no hi ha res oficial. A més, cal estar atents als repunts o al naixement d'una nova variant, que sigui capaç de frustrar els nostres objectius, com ho va fer Òmicron fa un parell de mesos.

Carolina Darias en una roda de premsa
Carolina Darias ha anunciat aquesta nova decisió. | GTRES 

Aquesta mesura l'ha anunciat Carolina Darias, la ministra de Sanitat, en sortir de la reunió del Consell Interterritorial de Salut. Tot i això, s'espera que les mateixes institucions ho facin oficial en una roda de premsa aquesta mateixa tarda.

Darias ha assenyalat que «el sistema de transició serà capaç de detectar arguments a la incidència i permetrà identificar noves variants».

Hi pot haver més sorpreses

Un altre dels punts que tenia previst comentar-se durant la reunió del Consell és el tema de les màscares a interiors. Tota la població s'ha mostrat expectant per saber si aquesta restricció desapareixerà aviat o haurà de continuar esperant.

Una noia d'esquena traient-se la mascareta
La màscara a interiors podria desaparèixer aviat. | Europa Press 

Totes les mesures que es van imposar a l'estat espanyol s'estan eliminant a poc a poc, i això demostra el gran avenç que estem fent. Un cop superat el pic de la sisena onada, Sanitat no ha fet que donar bones notícies en el tema de salut.

Sigui com sigui, el coronavirus encara no ha desaparegut, i per tant no hem d'abaixar la guàrdia.