El Casal Català de Brussel·les, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, va organitzar aquest 8 de març un acte a la delegació de Brussel·les en cooperació amb la Generalitat de Catalunya.
A l'esdeveniment va ser convidada la portaveu de 'Stop Gordofòbia', Adnaloi Vila, la qual va participar en una ponència sobre violència estètica. L'activista va realitzar la seva xerrada seminua, només duia uns calçotets i unes botes.
Vila, que es defineix a si mateixa com a «rebel» i «revolta», explica a través d'una piulada al seu compte de Twitter que «mostrar un cos no-normatiu (trans, gordo, amb cicatrius, estries...) i seminú en un sistema gordofòbic que censura els cossos dissidents, és un acte revolucionari».
Twitter com a megàfon de queixa
La portaveu va mostrar el seu total desacord davant la fotografia que va penjar la delegació de Brussel·les del Govern de Catalunya a la Unió Europea al seu compte de Twitter.
Per tal d'anunciar el tret de sortida de la xerrada de Vila, la delegació va piular una imatge en la qual no sortia ella.
«Poseu també la foto de com acaba la xerrada, que és més bonica i interessant», esmenta, referint-se que l'estaven censurant per anar mig nua. I afegeix «seria també més representativa d'un 8M que no pas la foto d'un senyor ocupant espai i explicant coses des de la tarima d'un acte que no és seu».
A més, Adnaloi, va donar a entendre de manera més o menys explícita que la Generalitat va ser garrepa, ja que no va pagar-li el vol ni l'estada. Va ser el Casal Català de Brussel·les qui va assumir aquestes despeses.
«Jo vaig anar a Brussel·les a fer una xerrada com a 'Stop Gordofòbia', la xerrada l'organitzava el Casal Català, i va ser aquesta entitat qui va pagar-me els vols i l'estada. No he cobrat res més, sentenciava».
Per acabar afegint «la Delegació de Brussel·les del Govern de Catalunya a la Unió Europea va cedir l'espai per fer la xerrada, però no va posar diners».