Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un dia de pluja a Barcelona

Arriben les esperades pluges, primera tongada aquest cap de setmana: Temps a Catalunya de l’11 al 13 de març

Entre divendres a la tarda i dissabte les precipitacions escombraran tot el territori, podent ser abundants i localment intenses. La setmana vinent podem tenir un bon temporal

Per fi ja tenim aquí les esperades pluges generals i que tant s’han fet esperar. Aquesta setmana ja hem tingut l’aperitiu amb diversos xàfecs, però el més calent és a l’aigüera. Tots els mapes es van posant d’acord i els dies vinents tindrem diverses tongades de pluges generals i abundants.

La primera de totes arribarà en l’inici del cap de setmana i pot ser més important del que es preveia inicialment. El front arribarà divendres a la tarda per l’oest de Catalunya i anirà escombrant tot el territori cap a l’est fins dissabte al matí. És probable que el plat fort arribi entre la matinada i matí de dissabte amb alguns aiguats a prop de la costa.

Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció i que encara deixaria pluja durant quasi tot el dissabte al nord-est. En canvi, clarianes i calma guanyant terreny ràpidament com més al sud i oest, contrastant amb el moviment a Girona i nord de Barcelona. Atenció amb la cota de neu al Pirineu, es mourà entre els 1200 i 1400 metres amb nevada abundant a la cara sud, sobretot Girona.

Entraran el mestral al sud i entre tramuntana i gregal a la Costa Brava i litoral de Barcelona amb alguna ràfega forta i mala mar. Tot plegat amb temperatures màximes que baixaran amb més fred a Barcelona i Girona però similars o més altes a la resta. La pujada de les màximes pot ser important a les Terres de l’Ebre pel vent reescalfat.

Diumenge seguirem amb temps insegur, força núvols i nous ruixats al nord-est, Pirineu i oest, sense descartar-los a la resta de forma dispersa. Les temperatures i la cota de neu pujaran amb vent que anirà girant a llevant. Tot plegat serà el preludi d’una setmana vinent que es presenta ben moguda i amb bones notícies en la lluita contra la sequera.

El vent de llevant provocarà un temporal de mar i una nova tongada de pluges abundants i generals dilluns. Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció i que ens portaria una altra escombrada de precipitacions destacades dimecres. Tot plegat amb temperatures que no seran gaire baixes i nevades abundants a les cotes altes de tot el Pirineu.

Mapa de previsió a Catalunya el matí de l'11 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda de l'11 de març del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres a la tarda | Catalunya Méteo

Divendres 11 de març

Pel que fa al divendres, 11 de març, la nuvolositat serà força abundant amb cel cobert de cara a la tarda. Al matí no es descarta algun plugim, però les precipitacions començaran a arribar per l’oest a la tarda. No es descarta algun xàfec localment intens, sobretot a la cara sud del Pirineu i Prepirineu de Lleida.

Les pluges aniran escombrant tot el territori, afeblint-se com més al nord-est, però el plat fort arribarà a partir de la nit i matinada. Vent del sud i ambient més hivernal al migdia en una jornada poc lluïda.

Mapa de previsió a Catalunya el 12 de març del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 12 de març

Atenció a les pluges que poden caure amb ganes la matinada i matí del dissabte, 12 de març. Els últims mapes indiquen que poden caure xàfecs localment forts i acompanyats de tempesta al litoral i prelitoral sobretot. Una situació ben complicada que pot deixar quantitats alegres de precipitacions.

Durant tota la jornada, les pluges i algun aiguat seguiran al nord-est de Catalunya, però calma i grans clarianes a l’oest i sud. Compte amb la cota de neu, ja que se situarà entre els 1200 i 1400 metres al Pirineu amb una bona nevada al de Girona. Temperatures més baixes a Barcelona i Girona, però amunt a la resta, especialment a l’Ebre pel mestral reescalfat.

Mapa de previsió a Catalunya el 13 de març del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 13 de març

Finalment, el diumenge 13 de març serà una jornada poc definida i d’impàs amb força núvols arreu. Seguiran els xàfecs al nord-est i n’arribaran de nous pel Pirineu i Ponent, sense descartar-ne alguns a la resta. Les temperatures pujaran en conjunt amb ambient fresc al migdia i vent cada cop més de llevant.

Tot plegat serà el preludi del temporal que tot indica que ens afectarà de cara al dilluns. Serà llavors quan una llevantada provocarà mala mar i una nova regada general i abundant arreu. Precipitacions destacades que es tornarien a repetir dimecres, sense descartar aiguats i tempestes.

Una situació molt interessant i esperada que haurem d’anar seguint amb molta atenció. Si aquestes previsions es compleixen al peu de la lletra, posaríem fre a la llarga i greu sequera. No obstant, fa falta molta aigua i temporals com aquests s’haurien de repetir més vegades al llarg de la primavera.