YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El doctor César Carballo llança un contundent avís sobre la pandèmia: «Estem perdent el nord»

El metge d'urgències de l'Hospital Ramón y Cajal preveu una tercera onada «a mitjans desembre i principis de gener»

Públic assistent en un acte amb mascaretes i distància de seguretat
El doctor César Carballo preveu «una tercera onada a mitjans de desembre i a principis de gener» | Àngel Ullate

César Carballo, metge d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal de Madrid, va oferir fa uns dies una entrevista a 'El Programa de Ana Rosa' i va posar el focus en les últimes mesures que s'han anunciat per part del ministeri de Sanitat de cara a les pròximes festes de Nadal.

A l'inici de la xerrada que ha mantingut amb la periodista Ana Rosa Quintana, el mediàtic metge va comentar per què les xifres de morts continuen sent tan altes avui dia: «És el peatge que hem decidit pagar, mantenir aquestes incidències acumulades tan altes ens porta a pagar un peatge en la gent gran. Això és el que viurem probablement fins a febrer-març», va afirmar.

«Tornem a perdre el nord», sentència Carballo sobre el pla de Nadal

Preguntat per les limitacions per a les reunions familiars i d'afins per Nadal, Carballo no va donar crèdit a l'explicat en el pla de Nadal: «Estic sentint 10 persones adultes i a mi em sorprèn, en aquest sopar es poden ajuntar gairebé 18 persones. A mi em sembla una exageració, tornem a perdre el nord, estan morint més de 400 persones al dia i tenim incidències acumulades per sobre de 200 a tota Espanya excepte a les illes».

Per això, Carballo va apuntar que la situació a Espanya pot anar a pitjor: «És un despropòsit absolut, tornem a cometre els mateixos errors que vam cometre en la primera onada, esperàvem haver après alguna cosa i que hi hagués una normativa central per a tota Espanya, les illes serien l'única cosa que se salvaria».

«No arribarem a una incidència per sota de 25»

D'altra banda, Carballo preveu que hi haurà de forma imminent «una tercera onada a mitjans de desembre i a principis de gener. Més morts, més ingressats i més UCI, és el que ens espera. L'única manera d'haver evitat això és tenir una incidència acumulada per sota de 25, però no arribarem a això», alertava el metge a 'El programa de Ana Rosa'.

Així mateix, el metge d'Urgències del Ramón y Cajal va posar de manifest la seva intranquil·litat davant l'arribada de la vacuna: «Depenent de quina vacuna tinguem, tindrem més o menys seguretat que el que se la posi no solament no emmalalteixi greument, sinó que no pugui contagiar, això serà el principi del final del virus. De moment no hi ha cap vacuna d'aquest tipus».

El treball «des de la trinxera» del doctor Carballo

Fa pocs dies, Carballo publicava una imatge en les seves xarxes socials d'una radiografia d'un pacient amb pneumònia, en una nit de dur treball a l'hospital madrileny. «Des de la trinxera: nit complicada, això que estem veient avui no m'agrada res. Gran repunt d'ingressos COVID, i edats avançades, ahir també... Resem perquè sigui puntual i no tendència, i encara no hem arribat al pont», va avisar.

Carballo responia d'aquesta manera a un treballador d'uns grans magatzems en ple 'Black Friday'. El metge afirmava que els estralls de les aglomeracions «no els veurem fins dins de dues setmanes. Alguns em diran pesat, però és el problema de conviure així amb aquest virus i no haver fet confinament. Amb aquest virus no pots tenir aquesta estratègia», resava el missatge.

En un altre tuit molt significatiu del metge de l'Hospital Ramón y Cajal, Carballo feia memòria sobre el que li va dir un amic seu dissabte passat, molt pessimista per les restes de Covid que apareixen en les aigües residuals de Madrid. «Ens continua faltant una estratègia de prevenció i predicció», va sentenciar.


Comentaris

envia el comentari