YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'avís dels Estats Units: «Pot haver-hi un atemptat a Espanya per Nadal»

Els serveis d'intel·ligència americans han alertat a Espanya d'un possible atac gihadista i demanen extremar la precaució

Un agent dels Mossos d'Esquadra durant un control a la sortida d'un peatge
Espanya podria estar en el punt de mira dels terroristes gihadistes | Mossos d'Esquadra

L'amenaça de la pandèmia ens ha fet oblidar que segueixen existint altres amenaces. Ja no se'n parla del terrorisme islàmic, i els serveis secrets americans acaben d'alertar que Espanya podria ser víctima d'un possible atac terrorista durant les Festes de Nadal,  època 'propícia' per als terroristes que busquen aglomeracions on causar el dany més gran possible.

 

Així doncs, l'ambaixada americana a Espanya ha alertat del risc d'atemptat contra el nostre país per tal d'extremar les precaucions durant els dies de Nadal. Tal com han detallat, «durant les vacances, les mesures de seguretat a Espanya segueixen augmentant a causa de les amenaces constants de les organitzacions terroristes transnacionals i de persones d'ideologia extremista violenta».

 

A més, han alertat dels llocs amb més risc d'atemptat, on cal extremar les precaucions:«Els extremistes violents segueixen concentrant-se en llocs on hi ha aglomeracions de gent, així com els mercats de Nadal, els centres comercials, aeroports, clubs, restaurants, llocs de culte, centres de transport i altres objectius freqüentats pels turistes».

El govern activa el pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista

Amb unes Festes de Nadal marcades per la pandèmia de la Covid-19, aquest any s'esperen menys aglomeracions i gent en mercats i carrers, però no per això cal abaixar la guàrdia, alerten. És per això que el govern ha posat en marxa el pla de Prevenció i Protecció Antiterrorista, que implica la intensificació de les mesures de control i més registres de persones des del 15 de desembre al 9 de gener.

 

Espanya es troba en el nivell 4 d'alerta terrorista, és a dir, risc alt (el 5 és el més alt i implica la mobilització de l'exèrcit als carrers), de manera que durant aquest període es faran controls aleatoris de vehicles i persones en zones amb una alta presència de persones, com per exemple:

- Grans vies comercials i passejos.

- Edificis emblemàtics amb gran presència de visitants, d'especial interès per als terroristes.

- Esdeveniments d'oci esportius, religiosos o mercats ambulants

Els Mossos, en alerta màxima

Per la seva banda, la policia autonòmica catalana ha alertat mitjançant informes interns del perill d'un atemptat gihadista a Catalunya, de manera que els Mossos han augmentat la seva capacitat operativa en els punts clau de gran presència de gent, amb més patrulles policials i més armades. En concret, el programa operatiu específic antiterrorista ha activat agents amb armes llargues que custodien punts clau de la ciutat comtal com el passeig de Gràcia, la Rambla, o els carrers més coneguts i comercials del centre de Barcelona.

 

Fa tan sols un mes, i en el context dels últims atemptats ocorreguts a França, els Mossos van rebre una circular interna instant-los a extremar la vigilància davant d'un nou atemptat gihadista. A més, se'ls va recordar les mesures d'autoprotecció, ja que els agents també són un blanc dels terroristes, com es va demostrar en els atacs múltiples de França del gener de 2015, en el qual una de les víctimes assassinades amb premeditació va ser una policia.

 

Alguns dels consells que inclou aquest toc d'atenció són: no identificar-se com a policia fora de la feina, no assistir a gimnasos amb samarretes de la unitat a la qual pertanyen o vigilar que no et segueixin quan surtis de la comissaria. En aquesta circular també es fa esment del 'modus operandi' d'un atac terrorista: l'ús de dispositius explosius, accions amb armes de foc o armes blanques, o atropellaments massius.


Comentaris

envia el comentari