Primer pla del meteoròleg de TV3, Francesc Mauri

L'avís de Francesc Mauri pel que passarà aquest cap de setmana: «Molta aigua»

El meteoròleg alerta sobre el temps que viurem aquest cap de setmana

Una massa d'aire fred acompanyada de precipitacions ja fa uns dies que està instal·lada al nostre país. Aquesta ha canviat molt la meteorologia del nostre país. De fet, portem des del dissabte 26 d'agost vivint un temps molt inestable.

Hem passat de fregar els 40ºC a no superar els 30ºC d'un dia per l'altre. Segons marquen les prediccions, sembla que aquest cap de setmana tampoc no gaudirem del sol, la pluja tornarà a ser molt present al territori català.

De fet, ja fa uns dies que els diferents meteoròlegs del país pronostiquen pluges per al cap de setmana, fins i tot parlava de la possible arribada d'una gota freda.

«Molta aigua a 4 comarques»

Uns dies després d'anunciar la possible arribada d'una gota freda, Francesc Mauri s'ha tornat a pronunciar. Segons indica, sembla que la tònica ha canviat, finalment, no plourà de manera intensa a tot el país.

Tot i això, a les comarques que plogui l'episodi serà molt intens. O almenys això és el que ha volgut deixar clar a través del seu compte de Twitter, 'Meteomauri'.

«Tornarem a parlar. Trist perquè perdem l'oportunitat de regar tot el país de manera general i generosa. Avui, els mapes donen molta aigua a 4 comarques, del Tarragonès al Montsià. La resta del sud, de manera més moderada. A la meitat nord, poc o res», ha indicat el meteoròleg.

Al principi, va indicar que una gota freda afectaria tota la Península Ibèrica, però, aquest divendres, ha indicat que, finalment, l'episodi de pluges intenses tindrà lloc al sud de Catalunya. La seva predicció coincideix amb la del Meteocat, que ha emès avisos per alertar de l'episodi violent del cap de setmana.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Possibles pluges intenses aquest dissabte

En línia amb la predicció del meteoròleg, el Servei Meteorològic ha activat l'alerta per pluges intenses a diverses comarques del territori. Segons la previsió, on plourà amb més intensitat serà a: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Ribera d'Ebre, Priorat, Baix Camp, Tarragonès, Alt Camp, i Baix Penedès.

Concretament, aquests punts estaran en alerta taronja. Es preveu que les pluges siguin molt intenses i aniran acompanyades de tempesta i pedra. L'episodi començarà a partir de les 12 del migdia.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 2 d'agost a la tarda a Catalunya
Aquest dissabte es preveu que les pluges siguin molt intenses. | Meteocat

A més d'aquestes, les comarques del Baix Llobregat, l'Alt Penedès, el Garraf i la Conca de Barberà també estaran en alerta. Tot i que en aquests punts no es preveu que plogui amb tanta intensitat, estaran en alerta groga.

A la resta del país el cel estarà molt ennuvolat, encara que no es preveu que plogui. Tot i això, haurem d'estar pendents per veure si, finalment, cau algun xàfec. Pel que fa a temperatures, es preveu que les màximes no arribin als 30ºC en cap punt del país, per la qual cosa serà un cap de setmana fresc.

Diumenge, 3 de setembre, també es preveu que sigui una jornada passada per aigua. Segons indiquen els mapes actuals, diverses comarques tornaran a estar alerta per pluja. Concretament, ho estaran al Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, el Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Penedès, l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat.

Mapa amb la predicció meteorològica pel 3 de setembre
Diumenge, 3 de setembre, 13 comarques estaran en alerta. | Meteocat