Primer pla de Francesc Mauri, meteoròleg de TV3

L'avís Francesc Mauri sobre el temporal de pluges d'ara mateix: «Precaució!»

"Pendents a la meitat sud, sobretot terç sud i costa", diu Mauri

Serà una tarda complicada a Catalunya. Ho diu el Meteocat, ho diu l'Aemet i ho diu Francesc Mauri. El meteoròleg de TV3 ha explicat seu perfil de Twitter que aquesta tarda de dissabte s'esperen ruixats especialment intensos al litoral i prelitoral sud de Catalunya.

El Meteocat, sense anar més lluny, ha emès una alerta vermella prevista aquesta mateixa tarda a les comarques del Montsià, el Baix Ebre, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp i el Tarragonès. I la previsió del Meteocat corre amb Francesc Mauri, que també pronostica forts xàfecs aquesta tarda.

"Pendents a la meitat sud, sobretot terç sud i costa", ha dit Mauri mentre insistia: "Precaució!".

On s'esperen aquestes pluges?

Segons la darrera previsió, les pluges aniran afectant durant el migdia les comarques de la Terra Alta, el Baix Ebre i el Montsià ia partir de primeres hores de la tarda afectaran també la Ribera d'Ebre, el Priorat, el Baix Camp, el Tarragonès , la Conca de Barberà, l'Alt Camp i el Baix Penedès.

Imatge de les comarques a les quals s'espera que plogui amb intensitat el 2 de setembre del 2023
Les comarques on s'espera que plogui aquesta tarda | Meteocat

Les comarques on es preveu menys intensitat en aquestes hores són la Conca de Barberà, Alt Camp i Tarragonès.

A partir del vespre i durant la nit es reforçarà encara més la intensitat de les pluges, que afectaran més territori cap a alt nord, arribant així a l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat.

Fort onatge i vent el diumenge

A més de les pluges, per aquest cap de setmana també es preveu fort onatge al litoral des del Maresme fins al Montsià, especialment intens a les Terres de l'Ebre, amb mar brau i onades de fins a 4 metres.

A més, s'ha emès una prealerta del Pla Ventcat arran de les previsions que indiquen que a partir de diumenge al matí i fins al vespre s'esperen localment fortes ratxes de vent que poden superar el llindar de 20m/s al litoral i prelitoral central de Catalunya, des del Maresme fins al Tarragonès.

L'última previsió indica que a les hores centrals del dia el fort vent afectarà també comarques de l'interior com Anoia, Segarra i Urgell.