Imatge de Xavier Graset al seu programa 'Més 3/24'

TV3 pren una decisió important amb Xavier Graset i el seu programa

Serà així, com a mínim, fins al gener del 2024

TV3 deixa d'apostar pel Zona Franca. Sigfrid Gras, director de TV3, va confirmar dijous passat que la cadena deixaria d'emetre el programa de Danae Boronat i que, de moment, no li buscaven cap relleu. El late night, polèmic des que la direcció de TV3 va decidir prescindir de Manel Vidal pel gag del PSC, no ha acabat mai de quallar entre l'audiència i ara TV3 ha pres la determinació de tirar pel dret. 

"A partir del 2024 ens ho podríem tornar a plantejar", va assegurar Sigfrid Gras, a la presentació de la nova graella de TV3, quan va ser preguntat per un hipotètic retorn del Zona Franca. En altres paraules, TV3 no vol apostar per un programa assenyalat des del primer dia. 

Una clara mostra és la decisió que han pres de cara a les nits. No li busquen cap mena de relleu, cap format que s'hi assembli. S'apostarà per fer una reemissió del Més 324 de Xavier Graset.

Primer pla de Danae Boronat amb el rostre seriós presentant 'Zona Franca' a TV3
Danae Boronat es queda sense la Zona Franca | TV3

Xavier Graset per Danae Boronat 

És un canvi trencador i també econòmic. TV3 aposta per les reemissions del programa de Xavier Grasset mentre busquen (diu Gras) una alternativa al late night. De moment, doncs, les nits de TV3 tornaran al seu tarannà informatiu, justament com es feia abans del naixement del Zona Franca. 

Pel que fa a la resta de la programació, continuen ‘Els Matins’, ‘Tot es mou’, ‘Crims’, ‘Polònia’ -que afronta la 18a temporada-, ‘El Foraster’, ‘Joc de Cartes’, ‘Col·lapse’, ‘APM?’ i ‘Zona Zàpping’.

Per ara queda deserta la franja del ‘late night’, sobre la qual Gras ha dit que hi estan treballant. Preguntat per la represa del ‘Zona Franca’, ha assegurat que estudiaran la seva continuïtat però també la possibilitat d’oferir un nou programa.